První gameplay záběry z World War 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První gameplay záběry z World War 3

První gameplay záběry z World War 3

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

21. 8. 2018 07:20 1
Reklama

Polští vývojáři ze studia The Farm 51 předem avizovali, že na letošním Gamescomu bude k vyzkoušení hratelná ukázka z jejich chystané multiplayerové FPS World War 3. Krátce před vypuknutím celé akce zveřejnili pro nás, kteří se na výstaviště osobně nepodíváme, trailer předvádějící samotnou hru v akci.

Přestože se jedná o záběry z alfa verze, vypadá už hra vskutku k světu. Tím ani tak nemluvím o grafické stránce, ale spíše o svižně vypadajícím pohybu postavy, překonávání překážek v prostředí a možnosti střílet z různých pozic tak, jak to známe z dlouholetých akčních sérií jako Call of Duty nebo Battlefield.

S těmi bude mít World War 3 mnoho společného, protože po vzoru dospělejších kolegů nabídne mimo jiné i ovládání vozidel. V přiloženém videu jsou vidět nejen záběry z tanku a obrněného transportéru, ale očividně dojde i na střelbu ze vzduchu.

Záběry pocházejí z režimu Warzone, který by se dal přirovnat k módu Conquest, jež se už více než 15 let pravidelně objevuje v konkurenční sérii Battlefield. The Farm 51 ho určitě budou chtít nějak odlišit, ale podrobnosti zatím neznáme. O důrazu autorů na týmovou hru se ani nemá cenu rozepisovat.

Čím se naopak vývojáři budou chtít odlišit, je reakce postav na zásahy z jednotlivých zbraní. Těch bude, jak se dá od podobné hry očekávat, pestrá paleta, včetně různých vylepšení, kterými je budete moci ověšet. Velký důraz byl při vývoji kladen právě na odlišnosti každé z nich, aby byl pocit ze střelby a reakce těla nepřítele na zásah co nejrealističtější. Tento aspekt soubojů bude samozřejmě ovlivňovat i celá řada ochranných vest a dalšího vybavení, které budou ve hře k dispozici.

O datu vydání bohužel nevíme víc, než že by hra měla ještě letos na podzim zamířit do Steam Early Accessu. World War 3 je zatím plánovaná pouze pro PC, takže uvidíme, jestli se uchytí, a dočkáme se případných konzolových portů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama