Staňte se hrobařem v Graveyard Keeper
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Staňte se hrobařem v Graveyard Keeper

Staňte se hrobařem v Graveyard Keeper

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

20. 8. 2018 12:58 1
Reklama

„V mládí jsem se učil hrobařem, jezdit s hlínou, jezdit s trakařem, kopat hroby byl můj ideál!“ I skupina Premier by určitě měla radost z nového počinu od tvůrců Punch Clubu. Hrobařský manažer Graveyard Keeper od ruských tinyBuild právě vychází, a svým nekorektním černým humorem oslňuje celý svět.

Samotní tvůrci hru s nadhledem popisují jako „historicky nejméně přesný středověký simulátor manažerování hřbitova všech dob.“ A v tom jim rozhodně nebudeme odporovat, v Graveyard Keeperovi totiž budete čelit takovým etickým dilematům, které v klasickém RPG od Bioware pravděpodobně nenajdete. Použijete tlející maso, které se ve vašem „království“ nachází na každém kroku, jako základ hamburgerů na Pálení čarodějnic? To už bude jen na vašem svědomí.

Kromě zmíněných vtípků pak hra samozřejmě nabízí i klasickou RPG a manažerskou část, jejíž kombinace by se dala nejlépe přirovnat k dnes již legendárnímu Stardew Valley – očekávejte však méně zenu a více mrtvol.

Graveyard Keeper pořídíte na Steamu, kde základní hra stojí příjemných 16,79 eur. K dispozici je i Xbox verze, která se dokonce stala překvapivou součástí Xbox Game Passu. A pokud již hrajete, neváhejte a podělte se s námi o vaše dojmy ze hry v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama