Nvidia představila nové grafické karty RTX
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nvidia představila nové grafické karty RTX

Nvidia představila nové grafické karty RTX

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

20. 8. 2018 18:15 23
Reklama

Jak jste si na Hrej jistě všimli, Nvidia si pro sebe zabrala jednu z pouhých dvou konferencí, kterou letošní Gamescom přináší. Konference probíhala dnes od šesti a sledovat jste ji mohli i s českým komentářem na Twitch kanálu našeho zastoupení Nvidie.

Hlavním tématem konference bylo zaklínadlo jménem Ray Tracing, tedy technologie sledování paprsků, kterou umí nové karty řady Turing zobrazit několikrát rychleji než i ty nejprémiovější karty minulé generace. Byla předvedena na hromadě nových her, a musíme poznamenat, že takové odlesky na kapotách aut z Battlefieldu V nebo Assetto Corsa Competizione vypadají opravdu skvostně.

Nvidia představila nové grafické karty RTX
i Zdroj: Hrej.cz

Nebojte, víme, že vás zajímají hlavně podrobnosti o nových grafikách – tak tady jsou. Představeny byly hned čtyři nové modely, z čehož hned tři míří do herní sekce. O opravdovém herním výkonu toho oficiálně moc nezaznělo, minimálně v ray tracingu však karty generaci řady Pascal nakopou… No, vždyť vy víte co. Nejdražší karta, duální RTX 8000 určená do profesionálních sestav, dovede v této technologii překonat extrémně výkonnou Nvidii Titan X hned šestnáctkrát.

Zpět ale k herním grafickým kartám – poprvé se ukázaly RTX 2070, RTX 2080 a vrcholná RTX 2080Ti. RTX 2070 s 8 GB VRAM bude stát 16 400 Kč, taktéž „osmigigová“ RTX 2080 stojí 22 tisíc korun a vlajková loď RTX 2080Ti s 11 GB paměti vyjde na 32 700 Kč.

Nvidia představila nové grafické karty RTX
i Zdroj: Hrej.cz

Uvedené ceny pochází z oficiální české distribuce, a budou platit pro referenční verze. Ty však nově dostaly dva ventilátory, které představují obrovský pokrok od jednoventilátorových chlazení minulých generací. Karty by měly být mnohem tišší, a i v tovární verzi by měly jít bez problémů přetaktovat – není se však čemu divit, Nvidia totiž na této generaci karet dle svého CEO pracovala celých deset let. Předobjednávky na karty řady RTX začínají dnes, na pultech obchodů se objeví 20. září, přičemž slabší karty by měly dorazit někdy v průběhu roku.

Zaujaly vás nové karty od Nvidie? Chystáte již některé z nich místo ve svém PCI-E slotu? Nebojte se o názor podělit v diskuzi.

Nvidia představila nové grafické karty RTX
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama