Novinky o Assassins Creed: Odyssey
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Novinky o Assassins Creed: Odyssey

Novinky o Assassins Creed: Odyssey

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

20. 8. 2018 08:00 19
Reklama

To by v tom byl čert, abychom si každý týden alespoň dvakrát nepočetli něco zajímavého o Assassin’s Creed: Odyssey. Tentokrát se nové informace týkají různých herních systémů, které budou oproti minulým dílům upraveny.

Jednou z hlavních změn je přesun uzdravovacích a některých útočných předmětů ze sekce jednorázově použitelných věcí do stromu schopností. Uzdravování a kouřové bomby teď budou k dispozici po uplynutí časového cooldownu, nebudete je tedy muset dokupovat nebo vyrábět. Hráč totiž dle tvůrců disponuje spoustou možností, kde utratit své peníze, nechtěli jej tedy nutit do excesivního nakupování ozdravných flakónků a podobných často používaných consumables.

Mapa, která bude mnohem větší než u předchozího dílu Origins, bude od začátku přístupná skoro celá. Vylepšená AI se vám sice bude snažit zabránit ve vstupu do zakázaných částí, ale schopní hráči se přes ni dovedou dostat, a to i navzdory škálování obtížnosti nepřátel, které je taktéž přítomno. Řecká mapa pak bude nejen obrovská, ale i rozmanitá, všech 28 městských států by totiž mělo mít unikátní vzhled, feeling i nepřátele – kupříkladu Sparťané se budou v boji chovat trochu jinak než Athéňané.

Změny pak postihnou i námořní souboje a plavbu na lodi obecně. Možná touto informací nepotěšíme všechny příznivce série, námořní bitvy však v Odyssey budou rychlejší, kontaktnější a intenzivnější. Hráč může očekávat i náhodná setkání se žraloky a jinými vodními živočichy, chybět ale nebudou ani unikátní lodě a jejich „tuning“. Na lodě budete moci najímat poručíky, kteří ovlivní jejich schopnosti v boji, a dočkáme se samozřejmě i oblíbených námořních popěvků, které se budou s postupem času stávat zajímavějšími.

Pokud vás informace o Assassin’s Creed: Odyssey zaujaly, hru si můžete předobjednat na Xzone. Vychází 5. října, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama