God Of War mohl být zasazen do Egypta
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka God Of War mohl být zasazen do Egypta

God Of War mohl být zasazen do Egypta

Marek Selinger

Marek Selinger

20. 8. 2018 14:19 1
Reklama

Dubnový God Of War bude bezpochyby jedním z favoritů na různá ocenění v naší anketě INVAZE. Celá hra byla pro sérii jakýsi restart, který přinesl celou řadu novinek. Jednou z nich byla i změna prostředí, potažmo celé mytologie. Původní trilogie nabídla zasazení do starověkého Řecka, zatímco aktuální díl se odehrává v rámci severské mytologie. O tom, že tomu tak však nemuselo být, se na konferenci Devcom rozhovořil producent hry Cory Barlog.

Debaty nad regulérním pokračováním se ve studiu vedly již při vydání dílu Ascension, jenž vyšel v roce 2012. Stěžejní otázkou bylo, v jakém prostředí se bude sequel odehrávat. V úvahu tehdy přicházely dvě varianty, severská a egyptská. Tým se v tu chvíli rozdělil na dvě poloviny a každá z nich pracovala na jedné možnosti. Obě si byly úplně rovnocenné, každá z nich měla stejnou šanci „na vítězství“, avšak klíčovou roli v rozhodování zastával stále sám Barlog, kterému zůstalo poslední slovo. Ten nakonec rozhodl, že ideálním zasazením pro obrozené God of War bude mrazivý a zasněžený sever. Při svém vystoupení Barlog zveřejnil artwork z možné egyptské varianty hry.

God Of War mohl být zasazen do Egypta
i Zdroj: Hrej.cz

Někteří vývojáři ve studiu Santa Monica špatně nesli i ten fakt, že Kratos by se měl starat o syna, prostě a jednoduše jim to k tomuto tvrďákovi nesedělo. „Bylo velmi těžké přesvědčit mé kolegy, že by hlavní hrdina mohl mít syna. Dokonce i během samotného vývoje jsme uvnitř studia čelili odporu vůči změnám, které jsme prováděli v otázce změny osobnosti. Uprostřed vývoje tu byli různí beta testeři, kteří tvrdili, že nehrají za Krata, na jakého jsou zvyklí“ komentuje celou situaci producent titulu. I z toho důvodu se postupně vyvíjel Átreův vzhled, jak můžeme vidět na dalším artworku.

God Of War mohl být zasazen do Egypta
i Zdroj: Hrej.cz

Tak či tak, veškeré změny provedené během vývoje nakonec pomohly God Of War stát se jedním z horkých adeptů na hru roku. Leckoho by možná více potěšilo zasazení do země pyramid a písku, tyto hráče však může uspokojit loňský Assassin’s Creed Origins. A co vy, jakou variantu byste (být v pozici Barloga) preferovali? Sever, nebo Egypt? Dejte nám vědět do diskuze!

God of War si můžete zakoupit na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama