Shattered State je nová IP od Supermassive
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shattered State je nová IP od Supermassive

Shattered State je nová IP od Supermassive

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

19. 8. 2018 12:55
Reklama

Supermassive Games za sebou mají zajímavou historii. Britské studio založené v roce 2008 je totiž až na výjimky převážně spjato se značkou PlayStation. O to více překvapí, že nově registrovaná značka doprovázená logem Shattered State není ve vlastnictví Sony, ale přímo vývojářského týmu.

Po spolupráci na DLC pro první dva díly Little Big Planet, spin-offu pro PlayStation Vita a dalších menších projektech, se Supermassive Games více zviditelnili populárním horrorem Until Dawn. Hra vydaná v roce 2015 oslovila hráče i kritiku především možností voleb a větvení příběhu a stala se pro Sony prodejním hitem.

Poté se ale studio pro mainstreamové hráče na dlouhou dobu odmlčelo. Experimenty s PlayStation VR v podobě Until Dawn: Rush of Blood a nedávno vydaného The Impatient si kvůli úzkému zaměření na virtuální realitu a nevysoké kvalitě nenašly příliš mnoho fanoušků. O něco lépe na tom byla loňská Hidden Agenda pro PlayLink, ale ani to nelze vnímat jako velký titul v pravém slova smyslu.

Přišel tedy konečně čas na další velkou značku? V první řadě, Shattered State by mohla být pro studio po šesti letech novou multiplatformní hrou. Tou poslední byl velice špatně přijatý titul Doctor Who: The Eternity Clock, takže v tomto směru by si studio mělo napravit reputaci. V každém případě bude zajímavé sledovat, kdo po Sony převezme roli vydavatele, protože po menších projektech z poslední doby pravděpodobně nebudou mít ambice si novinku vydávat sami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama