Steam TV bude konkurencí pro Twitch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam TV bude konkurencí pro Twitch

Steam TV bude konkurencí pro Twitch

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

18. 8. 2018 12:43 12
Reklama

O tom, že Valve uvažuje o vlastní streamovací službě, se už nějakou dobu spekuluje. Pro vlastníka Steamu by to rozhodně dávalo smysl. S blížícím se startem očekávaného turnaje ve hře Dota 2 s názvem The International se zdá, že bychom se mohli premiéry Steam TV dočkat právě už v souvislosti s touto hojně sledovanou akcí.

Pavel Djundik, zakladatel third-party nástroje Steam Database pro obchod Steam, si totiž všiml domény steam.tv, kde se krátce objevil stream z kvalifikace zmíněného turnaje. Ten brzy poté zmizel a stránka je v současné době prázdná. Z krátké zkušenosti redaktora z Kotaku, který stihl novou platformu krátce prozkoumat to vypadá, že se bude jednat o robustní službu podobnou známému Twitchi. Nechybí integrace chatu, tvorba skupin, přidávání přátel a voice chat pro prohlížeč Chrome.

Netrvalo dlouho a krátce po vypnutí streamu Valve přispěchalo s oficiálním vyjádřením. „Pracujeme na updatu aplikace Steam Broadcasting pro hlavní část turnaje The International ve hře Dota 2. To, co jste viděli, byl test, který byl neúmyslně přístupný veřejnosti.“ Je tedy možné, že se Steam Broadcasting po ukončení betaverze přetransformuje ve Steam TV? Vzhledem k tomu, že main event turnaje začíná už 20. srpna se již brzy ukáže, jak vážně to Valve se Steam TV myslí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama