Slavia i Plzeň budou součástí FIFA 19
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Slavia i Plzeň budou součástí FIFA 19

Slavia i Plzeň budou součástí FIFA 19

Marek Selinger

Marek Selinger

18. 8. 2018 15:55 15
Reklama

Chce se nám zvolat „hurá!“. Po dlouhých letech, kdy si čeští fanoušci museli nechat zajít chuť na hraní za české týmy v sérii FIFA, se situace začíná pomalu otáčet k lepším. Poté, co v díle 18 si za svůj oblíbený klub mohli zahrát ti, kteří mají rudé srdce a jejich svatostánkem je pražská Letná, v letošním díle se počet českých klubu hned minimálně ztrojnásobí. Po Spartě do hry přibude jistojistě i Slavia Praha a plzeňská Viktoria.

Tak alespoň o tom informoval portál Seznam zprávy. Zvýšení počtu českých týmů potěší leckterého fanouška, konečně si budete moci s kamarádem-slávistou zahrát nefalšované pražské derby. Nebo naopak budete chtít v barvách Plzně pokořit oba pražské rivaly? I to bude ve FIFA 19 možné. Možná by vás zajímaly důvody, proč české týmy ve hře tak dlouho absentovaly, a najednou se během dvou let celá situace pohnula ke spokojenosti tuzemských hráčů. Důvod je to vcelku pragmatický, EA se podařilo po dlouhých 10 letech získat licenci na Ligu Mistrů a Evropskou ligu, přičemž oba nově přidané týmy měly již před sezonou jistou účast v těchto soutěžích. Co se týče Sparty, tak ta stále má i přes slabší výsledky asi nejsilnější mezinárodní renomé ze všech českých týmů, což už dokázala loňská účast letenského týmu ve hře.

Otázkou stále zůstává osud Jablonce, tedy dalšího týmu, který si na podzim zahraje základní skupinu Evropské ligy. Dle vyjádření severočeského týmu je velmi pravděpodobné, že i zelenobílí se do hry podívají, byť to stále ještě není stoprocentně jisté. A nakonec tu máme olomouckou Sigmu, kterou čeká play-off o tuto soutěž, kde se však utkají se španělským favoritem ze Sevilly. Pokud by ale klapl i olomoucký postup do EL, český fotbal by mohl mít ve FIFA 19 hned pět zástupců, což je rozhodně parádní počin. Přesto věříme, že spoustě hráčům by se zamlouvala přítomnost celé české FORTUNA:LIGY, dle daného serveru by na tuto variantu mohlo dojít již příští rok. Tak se necháme překvapit.

Co vy, jak se vám zamlouvá stoupající počet českých celků v sérii FIFA? Dejte nám vědět do diskuze! Pokud se na pražské derby v rámci FIFA 19 nemůžete dočkat, hru si můžete předobjednat na serveru Xzone.cz, vychází již 28. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama