Generation Zero v prvním gameplay videu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Generation Zero v prvním gameplay videu

Generation Zero v prvním gameplay videu

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

18. 8. 2018 08:39
Reklama

Chvilku před letošní E3 oznámená kooperativní akce Generation Zero od švédských Avalanche Studios se připomíná prvním gameplay trailerem. Hra je zasazená do domoviny vývojářů koncem osmdesátých let, kde se ve venkovském prostředí popereme s roboty, kteří ho obsadili a pokusíme se zjistit, proč se tak stalo.

Kromě robotických nepřátel totiž naše hlavní postava nenachází v opuštěné krajině žádné ze svých známých, a proto se, buď na vlastní pěst nebo ve spolupráci s až třemi dalšími hráči, vydává na průzkum. Hra bude výrazně zaměřená na samotný survival element, bude tedy potřeba se před agresivními roboty nejprve skrývat, najít potřebné vybavení pro jejich likvidaci, a poté zaútočit.

Nepřátelé se budou vyskytovat v mnoha formách a velikostech. Jejich nejzajímavější vlastností je ale to, že každý z nich si vás bude z případného konfliktu pamatovat. Nejen že si zachovají utržená zranění, ale budou vás po celou dobu aktivně vyhledávat, dokud je úplně nezničíte. Pokud se vám to podaří, bude možné z nich vytěžit materiály pro vylepšení vlastních zbraní.

Samotná akce lehce připomíná Horizon Zero Dawn. Z mechanických nepřátel budeme postupně odstřelovat různé části a hledat jejich slabiny. V boji bude možné využívat i okolní prostředí a lákat roboty do pastí. Hratelnost bude navíc ovlivňovat i přítomnost dynamického počasí a střídání dne a noci. Významným motorem pohánějícím hráče kupředu by mělo být samotné rozluštění záhady, co se na venkově vlastně stalo. Hra nabídne zcela nelineární postup, takže si budeme moci sami zvolit, kterou část mapy budeme prozkoumávat. 

Hratelná ukázka se bude prezentovat na stánku THQ Nordic na letošním Gamescomu, kde se dozvíme další informace. Hra je vyvíjená pro PC, PS4 a Xbox One s datem vydání na rok 2019.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama