Rune vstoupí do Early Accessu v září
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rune vstoupí do Early Accessu v září

Rune vstoupí do Early Accessu v září

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 8. 2018 09:54
Reklama

Human Head Studios si možná většina z vás spojuje s původní Prey a jejím zrušeným pokračováním. V roce 2000 ale tenhle tým přinesl akční rubačku Rune, zasazenou do světa severské mytologie. Hra se kromě PC později dočkala i portu na PlayStation 2 a vyšel k ní také samostatný datadisk Halls of Valhalla. Loni v srpnu jsme se dozvěděli o tom, že studio po letech chystá pokračování s podtitulem Ragnarok. Letos v březnu se projekt podtitulu zbavil a hra se bude opět jmenovat prostě Rune. A my už nyní víme, kdy si ji budeme moci zahrát.

Nebo možná lépe řečeno vyzkoušet. Titul totiž míří do programu Steam Early Access, což sice vývojáři oznámili už v minulosti, ale pouze s vágním termínem „2018“. Ten byl není upřesněn alespoň na konkrétní měsíc – tedy září.

Vývojáři k předběžnému přístupu přistoupili z naprosto běžného důvodu – chtějí snadno získat zpětnou vazbu od komunity a na jejím základě hru vylepšovat. Rune by měla v Early Accessu zůstat zhruba rok, už nyní se nabízí funkční PvE a PvP servery. Nelekejte se, hrát budete moci i v singleplayerovém režimu.

Rune je akčním RPG v otevřeném světě, silně ovlivněném severskou mytologií. Ta je teď ostatně i díky God of War velmi v kurzu. Váš hrdina spojí svůj osud s jedním z bohů, na výběr bude z obligátní sestavy Loki, Ódin, Thór, Freya nebo Hel. Toto ovlivní dostupné schopnosti a bonusy. Čeká na vás brutální soubojový systém, velké množství zbraní a vybavení a k dispozici bude i plavba na lodi. Níže naleznete zveřejněné hardwarové požadavky a také nový trailer.

Minimální požadavky

OS: 64-bit Windows 7, Windows 8.1, & Windows 10
CPU: Intel Core i3-4340 / AMD FX-6300
Grafika: Nvidia GeForce 760 / AMD Radeon HD 7850
RAM: 8 GB

Doporučené požadavky

OS: 64-bit Windows 7, Windows 8.1, & Windows 10
CPU:  Intel Core i5-4590 / AMD A-10
Grafika: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon RX 470
RAM: 8 GB

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama