Bethesda: Singleplayer pořád podporujeme
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda: Singleplayer pořád podporujeme

Bethesda: Singleplayer pořád podporujeme

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 8. 2018 10:59
Reklama

Možná si vzpomenete, že společnost Bethesda se v minulosti veřejně vyslovila proti tvrzení, že singleplayer je mrtvý a budoucnost patří herním světům, v nichž se chtě nechtě musíte potkávat s jinými hráči. Na letošní E3 se ale pochlubila několika hrami, případně rozšířeními, které na multiplayer a sociální element sází. Pete Hines však tvrdí, že se společnost svému přesvědčení nezpronevěřila.

Pokud si uděláme krátkou rešerši, pak chystaný Fallout 76 cílí na hru více hráčů, v Doom Eternal můžete znepříjemnit hraní jinému uživateli skrz systém invazí, mobilní Elder Scrolls Blades má multiplayerovou složku a i Prey či Wolfenstein se dočkají rozšíření, která přinesou kooperativní hraní.

Viceprezident globálního marketingu Bethesdy Pete Hines ale říká, že firma stále podporuje ideu vysokorozpočtových her pro jednoho hráče, dost možná víc než kdokoli jiný na současném trhu. Zároveň ale chce přinášet co nejširší nabídku zážitků a rozhodnutí, jak bude hra vypadat, je vždy na vývojářích. „V případě Wolvensteina to bylo o tom, že autoři vyslovili své přání udělat rozšíření, kde hrajete za jednu z Blaskowiczových dcer. A my jsme se zeptali, co dělá to druhé dvojče. Odpovědí bylo, že nic, respektive že by mohlo být AI společníkem. A z toho vzešel nápad dát hráčům možnost kooperace,“ říká Hines.

Zároveň podotýká, že se pořád jedná o tutéž hru, ať už hrajete s AI parťákem, nebo s kamarádem. Druhá postava tam pořád je, nic se dramaticky nemění. „Není to jako kdybyste hráli Skyrim a najednou se vám ve hře objevil nějaký cizí chlápek. Nakonec, stejně jako v ostatních případech nám záleží na tom, co si myslí naši vývojáři,“ tvrdí šéf marketingu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama