Jak bude fungovat PvP ve Fallout 76
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak bude fungovat PvP ve Fallout 76

Jak bude fungovat PvP ve Fallout 76

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

12. 8. 2018 13:03 9
Reklama

Quakecon pokračuje a na řadu se dostává Fallout 76. Nových informací rozhodně není málo a my se teď podíváme na to, co jistě většinu fanoušků série zajímá, tedy jakým způsobem budou probíhat souboje s ostatními hráči. Obavy z online složky chystaného dílu totiž u některých hráčů přerostly až v nechuť se o hru dále zajímat, a proto si podrobněji popíšeme některé základní mechanismy.

Fallout 76 nechá své hráče prvně trochu rozkoukat a PvP aktivuje až po dosažení páté úrovně postavy. Poté budeme mít možnost vyzvat své spoluhráče na souboj. První rána bude jakousi pozvánkou a způsobí malé poškození. Až pokud se zapojí i druhý hráč, rozjede se souboj naplno. V případě, že se do bitvy nezapojíte a využijete možnost útěku, nedostane za vaší případnou smrt útočící hráč žádnou odměnu.

To by ale nemuselo většinu hráčů odradit, a proto budou za smrt nebránícího se hráče potrestáni. Zobrazí se totiž červeně na mapě všech okolních postav s vypsanou odměnou za jejich dopadení. Odměny za zabití se budou odvíjet od úrovně nepřátel i jejich majetku. V případě zájmu bude možné si aktivovat režim, ve kterém nebudete ostatním postavám způsobovat žádné poškození a předejít tím nechtěným konfliktům. Hráči s tímto nastavením budou ve hře speciálně označeni.

Trest za smrt vaší postavy nebude nijak vysoký. Přijdete o některé craftovací materiály, které navíc bude možné průběžně ukládat do skrýše, čímž budou před ostatními hráči chráněny. Respawn bude zdarma u nejbližšího místa obnovy poblíž vstupu do Vaultu 76, oživení v některé z předem navštívených oblastí bude zpoplatněno podle vzdálenosti.

Vydání Fallout 76 je stanoveno na 14. listopadu a k předobjednání je včetně speciální edice na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama