Quake Champions je trvale free-to-play
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Quake Champions je trvale free-to-play

Quake Champions je trvale free-to-play

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

11. 8. 2018 08:33 3
Reklama

Quake Champions je po čtvrtém regulérním dílu z roku 2005 po dlouhé době dalším významnějším příspěvkem do milované FPS série započaté už v roce 1996. Hra byla v srpnu 2017 uvedena do programu Steam Early Access za cenu 30 dolarů a na letošní E3 Bethesda oznámila free-to-play trial verzi hry. Jak se zdá, zkušební verze příliš mnoho hráčů ke koupi nepřesvědčila, a proto na právě probíhajícím QuakeConu vydavatel oznámil, že Quake Champions přechází na free-to-play model kompletně.

Ačkoli hra oficiálně zůstává v early accessu a nejedná se tedy o oficiální vydání její plné verze, nelze předpokládat, že by Quake Champions autoři ještě nějak výrazněji vylepšovali. Nejzásadnějším přídavkem pravděpodobně bude plánovaný mód Capture the Flag, dále už ale očekáváme pouze menší obsahové přídavky a drobné úpravy.

Jelikož je tedy hra aktuálně zdarma, přijdou na řadu mikrotransakce. Kromě prémiové měny, kterou je ve hře platina, mají hráči po dobu trvání QuakeConu možnost zakoupení Champions Packu za zvýhodněnou cenu necelých 20 eur. Ten jim odemkne všechny dosud hratelné postavy, ale i další, které do hry ještě přibydou. Po skončení akce se cena zvýší na původních 30 eur a od 4. září to bude dokonce ještě o 10 eur více.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama