Objeveno VR testovací menu na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Objeveno VR testovací menu na Switchi

Objeveno VR testovací menu na Switchi

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

11. 8. 2018 09:40 3
Reklama

Po úspěchu PlayStation VR se před vydáním Switche čím dál častěji hovořilo o tom, že by Nintendo mohlo přijít s vlastní verzí virtuální reality. Spekulace se nakonec nepotvrdily, a přestože nás Nintendo svým využíváním konzole především u projektu Labo nepřestává překvapovat, ani domněnky o VR zjevně nebyly úplně zcestné.

Už minulý rok byl v updatu 3.0.0 pro Nintendo Switch objeven řádek kódu, který naznačoval implementaci VR módu. Až tento týden se ale twitterový uživatel s přezdívkou random666_kys dostal do skrytého testovacího menu v konzoli, které umožňuje rozdělit displej na dvě poloviny, podobně jako to funguje například u mobilních telefonů s pomocí skládacího headsetu Google Cardboard a příslušných aplikací.

Je tedy zřejmé, že Nintendo si s myšlenkou VR pohrává a není vyloučeno, že se podpory virtuální reality Switch nakonec opravdu dočká. Nabízelo by se využití například u některé z chystaných miniher pro další ze série zmíněných stavebnic Labo. Tak výrazný krok, aby pro Switch vznikly plnohodnotné VR hry, a s tím i související headset prozatím neočekáváme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama