Nové detaily o remaku Resident Evilu 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové detaily o remaku Resident Evilu 2

Nové detaily o remaku Resident Evilu 2

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 8. 2018 11:38 10
Reklama

Resident Evil 2 patří mezi kultovní milníky žánru survival horor a plánovaný remake nás na letošní E3 velmi potěšil. V magazínu Weekly Famitsu se několik vedoucích osobností vývoje podělilo o další detaily, týkající se přeleštěné verze hry.

S ohledem na to, že remake Resident Evilu 2 vyjde dva roky po sedmém dílu, je dle slov vývojářů nutné, aby předchozí hru výrazně vizuálně převýšil. Sedmý díl byl premiérou nového enginu a tým si jeho schopnosti osahal, v nové hře ho tedy využije na maximum. Remake druhého dílu se ale svou stylizací bude od realistické a syrové sedmičky svým pojetím lišit.

Leonu Kennedymu je ve hře 21 let, Claire Redfieldové 19. Jejich podoba je vytvořena na základě živých modelů a při tvorbě jejich vybavení se designéři zamýšleli nad tím, jaké věci by u sebe (a na sobě) reálně v podobné situaci mohli mít. Hra se odehrává v roce 1998, což bude svět reflektovat. Leonův obličej patří jinému herci než jeho tělo. To vývojáři nasnímali od jednoho ze zaměstnanců Capcomu, jehož tělesná stavba údajně skvěle vyhovuje jejich záměrům. Totéž platí i pro Claire, jejíž obličejová modelka byla štíhlejší než její herní verze.

Ve hře se objeví minihry, jako je The Tofu Survivor nebo The 4th Survivor, ale více podrobností vývojáři zatím nechtějí sdělit. Údajně ale pracují na herním prvku, který zajistí vysokou míru znovuhratelnosti. Zároveň prý půjde o hru vhodnou pro speedrunnery. Vývoj jde údajně velmi dobře a tým si je velmi jist v tom, že dokáže hru vydat v plánovaném datu. To připadá na 25. ledna 2019, návrat do roku 1998 si budeme moci užít na PC, PS4 a Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama