Pátý Broken Sword míří na Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pátý Broken Sword míří na Switch

Pátý Broken Sword míří na Switch

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

6. 8. 2018 10:22 1
Reklama

Kreslená 2D pozadí, čistokrevné point and click ovládání, zapeklité hádanky, jiskření mezi Georgem a Nico, detektivní příběh odehrávající se v jarní Paříži a točící se kolem krádeže obrazu... Pátý Broken Sword byl v roce 2013 pro fanoušky slovutné série návrat ke kořenům a hojivá náplast na dva předhozí 3D díly přiklánějící se k akčnosti. Hra již několik let dělá radost kovaným adventuristům na počítačích, iOS, Android, Playstation 4 i Vita a Xboxu One. A 21. září zamíří celosvětově také na Nintendo Switch.

Verze na Switch nabídne zbrusu nové, této konzoli uzpůsobené, ovládací rozhraní a podporovat bude ovládání jak skrze Joy-Con, tak dotykovou obrazovku. Mezi oběma formami ovládání bude možné libovolně kdykoliv přepínat. Exkluzivně navíc také fanoušky potěší možnost si hraním odemknout dříve neviděné filmečky z "natáčení", tedy z vývoje.

Pátý díl Broken Sword vyšel v roce 2013 ve dvou epizodách a byl částečně financován přes Kickstarter. Kampaň byla velmi úspěšná a již po prvním dni měli vývojáři z Revolution Software přislíbenu jednu třetinu požadované částky ve výši 400 tis. dolarů. Nakonec se vybral téměř dvojnásobek. Hra se vrací k naprosto tradiční point and click hratelnosti a fanouškům série také nabízí nejeden návrat na místa z předchozích dílů (především toho prvního) a setkání s několika starými známými postavami.

Broken Sword 5: The Serpent´s Curse dorazí na Nintendo Switch letos 21. září za cenu 29,99 eur (24,99 liber) a níže se můžete podívat na dobrodružný trailer mimo jiné naznačující, jak bude ono ovládání přizpůsobené Switchi vypadat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama