Čtvrtá Resistance není v plánu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čtvrtá Resistance není v plánu

Čtvrtá Resistance není v plánu

Marek Selinger

Marek Selinger

5. 8. 2018 09:54 2
Reklama

Moc dobře si pamatujeme, jak jsme si při launchi PS3 přinesli konzoli domu spolu s dvěma hrami, Motorstormem a Resistance: Fall of Man. Obě série se posléze dočkaly ještě několika dílů, ale i Sony určitě cítila, že ani z jedné se nestal hit té nejvyšší kategorie. Za Resistance stálo studio Insomniac, kterému shodou náhod již za měsíc vychází jejich nejnovější projekt, a tj. Marvel’s Spider-Man. Při té příležitosti se fanoušci optali, zdali by dalším projektem tohoto vývojářského týmu nemohlo být právě Resistance 4.

A bohužel to zatím v plánu není. Alespoň to tvrdí komunitní manažer studia James Stevenson: „Myslím, že pokračování Resistance není na pořadu dne, alespoň ne nyní. Ale co mě roky v herním průmysly naučily je to, že nikdy nesmíte říkat nikdy. Vím, že z dob PS3 má tato série spoustu fanoušků, ale bohužel zatím nemáme žádné plány ohledné případného pokračování této střílečky“ komentuje takto celou situaci Stevenson.

Ten se vyjádřil i k tomu, že by Insomniac předalo celou značku jinému studiu, které by na pokračování pracovalo. Dle něj se to klidně stát může, značka totiž patří samotné Sony. Ostatně tato situace už nastala již dvakrát, a to když v roce 2009 Bend Studio vytvořilo PSP díl s podtitulem Retribution (mimochodem to jsou ti, kteří nyní vyvíjejí Days Gone), aby na to o tři roky později navázal díl Burning Skies pro Vitu od nStigate Games.

A co vy, přáli byste si pokračování této střílečky? My osobně bychom si nechali další díl líbit, původní trilogii máme rádi i přes to, že se v tehdejší době nejednalo o žádné přelomové tituly. Velice nás bavily různorodé zbraně i zasazení do alternativní historie. Bohužel prodeje měly sestupnou tendenci, zatímco prvního dílu se prodalo téměř čtyři a půl milionů, prozatím poslední se musel spokojit s číslem o tři miliony menší. To celé situaci ohledně možného pokračování nenahrává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama