Co týden dal: Srpnovou nálož spekulací
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Srpnovou nálož spekulací

Co týden dal: Srpnovou nálož spekulací

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 8. 2018 16:00
Reklama

Červenec už je pouhopouhou historií a na stránkách kalendářů nám svítí měsíc spren. Asi netřeba zmiňovat, že vedra minulého týdne jsou ještě o něco trýznivější, lidé nevrlejší a fantazie bujnější. A zatímco se Pavel společně se zbytkem české herní scény tetelí blahem nad prvními pár hodinami v obleku Spider-Mana, my nadšeně sosáme spekulace o pokračování kultovních sérií společnosti BioWare nebo série Assassin’s Creed. Koktejl s ledem s sebou, pojďme na to!

DOBA DRAKŮ SE VRACÍ

Co týden dal: Srpnovou nálož spekulací
i Zdroj: Hrej.cz

Značka Dragon Age v současné době nestojí zrovna v popředí zájmu BioWare. A není divu, všechna pozornost RPG giganta se aktuálně točí kolem přelomového projektu Anthem. Pokrokové sci-fi se zdá být zlomovým bodem života studia, úspěch by mohl zkušeným tvůrcům vrátit sebevědomí pochroumané nepříliš kladně přijatým Mass Effect: Andromeda. Hrozící neúspěch má naopak potenciál zlomit vaz a budoucnost týmu by se najednou ocitla na nepříliš stabilní misce vah. Zdá se ale, že podobná nebezpečí BioWare v potaz úplně stoprocentně nebere a poctivě připravuje další, zatím utajené projekty.

Už dlouho víme, že se BioWare hodlá vrátit k nějaké osvědčené klasice, téměř jistě ale víme, že Mass Effect to nějakou dobu nebude. Licenci na značku Star Wars také drží jiní, logicky tím tane na mysl fantasy epos Dragon Age. Řečtí IGN dokonce poměrně vypovídající náznaky získali přímo z pramene, nejmenovaného vývojáře studia. Vedle zmínky o středověké tematice jsme se dozvěděli i to, že by titul měl spatřit světlo světa zhruba kolem roku 2020. Spekulace podporuje i dabér jedné z postav ságy, který prý “pracuje na ikonické sérii od společnosti začínající na B”. To je samozřejmě tak trochu kostrbatá indicie, v kombinaci s dalšími informacemi zmíněné pobočky IGN ale začínají dílky puzzle zapadat do sebe. Informátor totiž naznačuje, že v současné době je vývoj čtvrtého dílu Dragon Age ve fázi, kdy se rozhoduje především o dabingu.

Casey Hudson, hlava studia ale uklidňuje i fanoušky sci-fi sourozence Dragon Age. Část (zřejmě titěrná) studia prý pracuje na dalších neoznámených projektech, a nový Mass Effect se přímo nabízí. Už dříve unikající informace naznačovaly, že se oblíbená space opera vrátí právě po vydání Anthemu a nového Dragon Age. Čas ukáže, jestli byly pravdivé.

POZOR, ČERSTVÝ ASFALT

Co týden dal: Srpnovou nálož spekulací
i Zdroj: Hrej.cz

Série Asphalt je na mobilním trhu dost možná největším jménem vůbec. Závodní značka s obrovskou tradicí s každým pokračováním dotahovala všechny mechaniky mobilního hraní blíže k dokonalosti a zároveň na sebe balila stále tlustší vrstvu milionů oddaných příznivců. Důkazem budiž obrovský úspěch nedávno vydaného devátého dílu. Asphalt 9: Legends navazuje svým marketingovým modelem na úspěšného předchůdce, ještě o pár levelů dál ale posouvá úroveň technologického zpracování. Milovníci mobilního závodění tak na obrazovky svých přístrojů dostávají grafické orgie někde na úrovni začátku minulé generace konzolí.

A to zřejmě funguje. Ruku v ruce s free to play systémem Asphalt 9 během jediného týdne přilákal čtyři miliony hráčů. To by byl v případě “velké” herní produkce odzbrojující úspěch, i na mobilních platformách jsou to ale dechberoucí čísla a lze předpokládat, že Gameloft zase trefil do černého. Tak doufejme že desátý díl posune hranici až na úroveň současných konzolí.

CO JE (SKORO) ZDARMA, TO SE POČÍTÁ

Co týden dal: Srpnovou nálož spekulací
i Zdroj: Hrej.cz

Sympatický trojlístek služeb Xbox Game Pass, Games With Gold a PS Plus už je tu s námi nějaký ten pátek, tak nějak jsme si tudíž zvykli na kvalitativní výkyvy pravidelné měsíční nabídky. Tentokrát se ale nabídka zdá být (pro tuzemské hráče) poměrně pikantní. Předplatitelé služby konzole od Sony se totiž dočkají proklínaného třetího dílu série Mafia. Jestli patříte k otevřenějším hráčům, třetí Mafii jste si vyloženě užili, nebo naopak patříte do tábora inkvizice zámořských Hangar 13 už je na vás. Pokud ale nabídkou nepohrdnete, čeká na vás i multiplayerový horor Dead by Daylight.

Předplatitelé Xbox Game Pass se naopak můžou těšit na kompletní povedenou sezónu Hitmana. Pokud ale nejsou příznivci hladce oholených vrahů, čeká na ně nemastný, ale naprosto překrásný Ryse: Son of Rome nebo vzpomínková zombie řežba Dead Rising 2. V obou případech samozřejmě můžete čekat i doprovod menších nebo starších titulů, je tedy možné že vašeho srdce šampión čeká mezi řádky. Rozhodně na nás ale čeká bohatý měsíc.

JAKO VŽDY?

Co týden dal: Srpnovou nálož spekulací
i Zdroj: Hrej.cz

Prakticky s každým vydaným dílem Assassin’s Creed už někdy od Revelations se cyklicky opakuje “asijský” trend. Totiž přání hráčů, kteří by rádi zápěstními čepelemi přetínali tepny nepřátel na dálném východě, ať už v Číně, Japonsku nebo třeba Thajsku. Místo toho jsme se zatím vypravili do Egypta, Londýna nebo Řecka (Chronicles snad počítat nelze), možná nám ale svítá na lepší časy. Pozorní hráči si totiž všimli, že v jedné z cutscén třetího Assassin’s Creed figuruje řada symbolů, svým významem tvořící trojlístek Egypta, Řecka a především Japonska. To se může zdát jako naprostý výstřel do prázdna, ostatně mezi třetím dílem a Origins spatřila světlo světa celá řada regulérních pokračování.

Víme ale co se říká o tonoucím a stéblu, že? Lze předpokládat, že se pravdu dozvíme již brzy. Já osobně stále lobuji za habsburskou Prahu.

Malou historickou sondou uplynulý týden uzavřeme. Čas dolít sklenici, pohodlně se uvelebit do sesle a využít večerního chládku k posledním hodinám v příjemné společnosti vrnícího herního stroje. Vždyť příští rozpálený týden tu budeme zase. Tak zůstaňte s námi a Hrejte s námi!



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama