NES je nejprodávanější konzolí června
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NES je nejprodávanější konzolí června

NES je nejprodávanější konzolí června

Martin Nahodil

Martin Nahodil

2. 8. 2018 08:48 4
Reklama

V době, kdy slýcháme o tom, jak si první místa v prodejích na konzolovém trhu stále hájí PlayStation 4, by jen těžko někdo tipoval, že ho předběhne Nintendo. Kdyby to byl Switch, pozastavila by se nad tím jen menší část komunity. Prvenství si ale v letošním červnu odnesla reinkarnace starší konzole jménem NES Classic.

O tuto informaci se podělila analytická skupina The NDP Group. Co se týče výdělku samotného, si stále lépe vedl PlayStation 4, ale nikdo už Nintendu neupře, že znovuzrození této konzole rozhodně nebyl krok vedle. Analytik Mat Piscatella z NDP Group řekl: "Tohle je vůbec poprvé, co se Nintendo Entertainment System dostal na první místo v žebříčku od roku 1995, kdy naše společnost začala prodeje konzolí sledovat."

Retro má prostě a jednoduše svoje kouzlo. Na NES Classic najdete hned 30 her z původní konzole. Patří mezi ně třeba první dva díly Castlevanie, Super Mario Bros. nebo The Legend of Zelda. Mimo to si také můžete pořídit znovuzrozenou konzoli SNES. Jaký máte názor na reinkarnace retro konzolí vy? Za nás je to skvělá možnost, jak si legální cestou zahrát i starší tituly, ale rozhodně by nás více potěšilo, kdybychom si sami mohli vybrat jaké to budou nebo alespoň k předem dané nabídce přidávat další hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama