Jak fungují hádanky v novém Darksiders
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak fungují hádanky v novém Darksiders

Jak fungují hádanky v novém Darksiders

David Plecháček

David Plecháček

1. 8. 2018 09:10
Reklama

První dva díly Darksiders sice nepatří mezi obří hity, ale série si vybudovala tak silnou pozici, že s ní nezalomcoval ani úpadek společnosti THQ. Vzniku Darksiders 3 tak nic nebrání a po Válce a Smrti tentokrát představí jedinou ženu, Zběsilost. Nové video programu IGN First ale není o ní, nýbrž o přístupu k hádankám.

Slova se ujali John Pearl a Richard Vorodi z Gunfire Games, první zodpovědný za celý design, druhý jmenovaný konkrétně za level design. Oba ve videu popisují, že nejtěžší prací na environmentálních puzzlech je vysvětlit základní pravidla bez hromady textů, které by dané mechanismy vysvětlovaly.

To se, myslíme, v přiložených záběrech povedlo. Fury zpočátku hojně používá vybuchujících brouků, jejichž zákonitosti se hráč naučí velice rychle. Základní princip je jednoduchý, ohněm naplněný brouk zapálí pavučiny, které vám stojí v cestě. Později samozřejmě bude přituhovat, bude jich potřeba více a hráči už budou muset o něco více přemýšlet.

Pokud bychom pokročili ještě dál, úroveň hádanek se ještě zvýší. Fury v sobě totiž sama ukrývá oheň a má schopnosti věci kolem sebe zapalovat. Vybuchující brouk tak může mnohdy posloužit jako překlenovací roznětka – zapálíte jednu část, od níž chytí brouk, od které se vznítí poslední část. Problém vyřešen. Mechanismy na sebe budou samozřejmě navazovat a budou se neustále rozvíjet.

„Snažíme se používat logické mechanismy, ale jak se bude čas naplňovat, dojde i na fantaskní elementy,“ říká lead level designer. Uvidíme, jak daleko vývojáři zajdou a jestli mozkové závity nebudou zkoušet ještě více, než je patrné z videa. Hra vychází už 27. listopadu, a vyjde samozřejmě na PlayStationu 4, Xboxu One a PC. Předobjednat si ji můžete na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama