Quest for Glory má po letech následníka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Quest for Glory má po letech následníka

Quest for Glory má po letech následníka

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

31. 7. 2018 09:57 6
Reklama

Pokud máte rádi RPG, adventury a retro, a současně máte takzvaně něco odžito, je dost možné, že vám názvy jako Sierra Entertainment a Quest for Glory způsobí akutní záchvat nostalgie. Pátý a poslední díl úspěšné série laskavých adventur s RPG prvky s bojovníkem, kouzelníkem nebo zlodějem (jste-li skuteční Dušínové, tak i paladinem) v hlavní roli, už ale vyšel před celými dvaceti lety. Tvůrci série, manželský pár Corey a Lori Coleovi, ovšem na svá dítka nezapomněli a posledních pár let pilně pracovali na jejich duchovním nástupci jménem Hero-U: Rogue to Redemption.

Po dvou úspěšných kampaních na Kickstarteru a téměř šesti letech vývoje vyšlo Hero-U v plné verzi v polovině července a hra sklízí (nejen) u fanoušků pozitivní hodnocení. Dočkali se totiž důvěrné známého mixu košatých rozhovorů, průzkumu, adventuření, záhad a soubojů. Souboje jsou v tomto případě tahové a máte-li dostatečně natrénováno plížení, dá se jim v drtivé většině případů vyhnout.

Hra se odehrává v prostorách starého hradu plného záhadných zákoutí a tajných chodeb, v němž se navíc nachází Univerzita pro hrdiny, jejíž absolventy byli hrdinové Quest for Glory. Hráč se ujme role Shawna O´Connera, mladistvého přetrhdíla, který se shodou neočekávaných okolností stává studentem oboru zlodějíček. Jak je v sérii zvykem, zlepšuje se postava tak, že danou činnost skutečně dělá. Mnoho času tak hráč stráví nejen za školní lavicí, ale také v posilovně, studovně, soubojem, plížením nebo třeba budováním vztahů se spolužáky a prozkoumáváním hradu, přidruženého vinného sklepa, jeskynního komplexu a katakomb.

Hero-U: Rogue to Redemption je k dizpozici na PC, Mac a Linux a k zakoupení je na Steamu a GOGu za 29,99 eur. Zrovna dnes vyšel první patch, který reaguje na nejčastější výtky hráčů týkající se především technické stránky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama