Richard Marks přechází ze Sony do Googlu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Richard Marks přechází ze Sony do Googlu

Richard Marks přechází ze Sony do Googlu

Martin Nahodil

Martin Nahodil

31. 7. 2018 13:45 1
Reklama

Google to s průnikem na konzolový trh očividně myslí opravdu vážně. V posledních měsících se začaly objevovat informace o tom, že do vývoje jejich nového stroje investovali nemalou částku. Zároveň s tím vyšlo najevo, že by nemělo jít o klasickou konzoli jako je v současnosti PlayStation nebo Xbox. Yeti, jak je celý projekt prozatím označovaný, se má zaměřovat hlavně na streamování her. Něco podobného chystá i Microsoft. Googlu se ale podařilo získat do týmu vývojáře, který už se zabývá tvorbou hardwaru téměř dvě desítky let.

Richard Marks byl součástí Sony od roku 1999 a za dobu svého působení se podílel na vývoji celé řady známých produktů. Z poslední doby to byla PlayStation VR, dále pak pracoval třeba na EyeToy, PlayStation Move a spoustě dalších experimentálních projektů, které se nikdy nedostali na veřejnost.

Marks se přidá do týmu jménem Advanced Technology and Projects, do kterého mimo jiné patři další bývalý zaměstnanec Sony, Phil Harrison. Ten v Googlu působí od ledna letošního roku. Pomalu ale jistě se tedy herní zařízení od Googlu stává skutečností. Schopné lidi a zdroje k dispozici mají. Myslíte, že jim to bude stačit k tomu, aby se prodrali mezi konkurenci v podobě Sony a Microsoftu? Podělte se s námi o váš názor v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama