Shadow of the TR v 10 minutách záběrů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shadow of the TR v 10 minutách záběrů

Shadow of the TR v 10 minutách záběrů

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

24. 7. 2018 07:45
Reklama

Zatímco v červnové E3 ukázce by si, dle akčně vraždících záběrů z chystaného třetího dílu restartované ságy, leckdo mohl Laru poplést s Rambem, nejnovější téměř desetiminutová ukázka připomíná, že Shadow of the Tomb Raider nabídne i klidnější pasáže. Ty se budou skládat nejen z klasického překonávání překážek i pastí a průzkumu kobek, ale třeba také z rozhovorů s civilisty (volitelně také v jejich rodném jazyce) a dokonce užívání si mumraje místního tržiště včetně možnosti si nakoupit vybavení a oblečky.

První část níže přiložené komentované ukázky se odehrává na tržišti v Paititi, ztraceném a moderním světem nedočteném městě nacházejícím se kdesi v Latinské Americe. Návrat k této tématice a do těchto lokací je malým pomrknutím směrem ke kořenům série, která odstartovala v polovině devadesátých let. Přesto bude jinak chystaný díl po stránce uživatelského rozhraní, systému skillů, šplhání za pomocí cepínu, stealth prvků či soubojového systému upřednostňujícího luk, právoplatným členem moderní série rebootované v roce 2013.

Paititi má být doposud největší otevřenou lokací (tzv. hubem) v sérii Tomb Raider a mimo zjišťování informací, nakupovaní a získávání zkušeností, zde kupříkladu můžete natrefit na zajímavé tipy ohledně vedlejších misí a úkolů, které vás zavedou do kobek, které by měly svou obtížností být výzvou i pro zkušené vykradače. Zajímavou informací je, že bude možné si nastavit tři úrovně obtížnosti, a to samostatně pro soubojovou, průzkumnou i hádankovou část. Jestliže si kupříkladu zvolíte těžkou úroveň průzkumu, nebudou se vám na zdech a plošinkách ukazovat barvou označené plochy naznačující, jakým směrem se může Lara vydat dále. Jako za starých časů. Obecně by měla být obtížnost kobek, hádanek a pastí o poznání vyšší, než v předcházejícíh dvou dílech.

Hra vychází 14. září (pro předobjednatele o dva dny dříve), takže mají vývojáři ještě pár týdnů na závěrečné leštění a vychytávání posledních mušek (jako třeba levitujícího košíku z ovocem ve čtvrté minutě videa). Těšit se můžou majitelé Xbox One a PlayStation 4 i PC hráči. Konzolové verze Shadow of the Tomb Raider si můžete již nyní předobjednat kupříkladu na Xzone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama