Raiders of the Broken Planet mění název
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Raiders of the Broken Planet mění název

Raiders of the Broken Planet mění název

David Plecháček

David Plecháček

23. 7. 2018 11:11 1
Reklama

Loni v září vyšla hra Raiders of the Broken Planet. Ačkoliv se jí dostalo prezentace na Gamescomu, v tvrdé konkurenci podobných her absolutně zapadla. Vývojáři ze studia MercurySteam ale věří, že jejich multiplayerový počin má na víc. A protože se vydání nepovedlo, zkusí to znovu.

Tzv. relaunch hry proběhne 23. srpna. Samozřejmě, že se nebude jednat o tu samou hru. Jednak se změní její název, nově se bude jmenovat Spacelords, ale také se změní její obchodní model. Dosud se prodávala za deset dolarů/eur, ale i když tento krok měl zajistit širokou hráčskou základnu, s novým vydáním budou Spacelords zdarma.

„Když jsme loni Raiders v září vydávali, věřili jsme, že nízká cenovka za kampaň otevře cestu mnoha hráčům, ale nestalo se tak,“ říká Enric Álvarez. „Naší vizí je hra, kterou budou hrát další roky miliony hráčů, a dát jim veškerý náš bohatý obsah je cestou, jak toho dosáhnout,“ dodal.

To ale není důvod k přejmenování hry. Samozřejmě můžeme mluvit o marketingu, rádoby nová hra je vždy důvodem, proč se o ni budou média a především hráči zajímat. Álvarez ale taktéž říká, že byla chyba soustředit se jen na jednu stranu bitvy, tedy na frakci zvanou Raiders. Nicméně hra je spíše o Alephu, mýtické substanci, kterou chtějí všichni, ne jen o bandě nájezdníků. „Všichni chtějí Aleph kontrolovat, chtějí se s jeho pomocí stát neomezenými vládci vesmíru. Takže nový název nemění lore hry, ba právě naopak.“

Pokud jste si hru koupili, stejně tak jako v jiných případech vás MercurySteam hodlá odlišit od ostatních. To je v asymetrickém multiplayeru, v němž na jedné straně soupeří čtyři raideři proti jednomu nepříteli, asi to jediné, jak šlo hráče smysluplně kompenzovat. Níže se můžete podívat na nový trailer a případně vyhlížet příští měsíc, kdy hra znovu vyjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama