Vývojář Candy Crush přestupuje do Arsenalu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojář Candy Crush přestupuje do Arsenalu

Vývojář Candy Crush přestupuje do Arsenalu

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

22. 7. 2018 12:30 2
Reklama

Při čtení nadpisu této novinky vás pravděpodobně napadlo, že bychom při psaní neměli požívat alkohol – přísaháme však, že se jedná o seriózní zprávu. Mikhail Zhilkin, jeden z klíčových lidí za úspěchem populární mobilní hříčky Candy Crush, se totiž stává členem londýnského Arsenal FC.

Zhilkin ale samozřejmě nebude fotbal hrát, spíše analyzovat v pozadí. Dle svého vlastního LinkedIn profilu se na spoj-tři hře Candy Crush podílel čtyři roky, během nichž dohlížel na vydání dílů Soda a Jelly, a to v pozici senior analyzátora dat a hlavního technického vývojáře. Po roce, kdy analyzoval fotbalová data pro velkou sázkovou kancelář, se teď objevil v Arsenalu, kde bude působit taktéž v analytické pozici.

Dle zdrojů blízkých klubu by se jeho práce měla točit okolo analýzy zranění a fyzických předpokladů, která bude dále využívána trenéry a výkonnými zaměstnanci klubu. Arsenal se s příchodem nového trenéra Emeryho chce více věnovat pokročilé taktice a analýze soupeře, v čemuž by mu právě Zhilkin měl pomoct.

Stane se tím jedním z mála vyvolených, kteří dokazují, že existuje kariérní cesta mezi hrami a fotbalem. Vzpomeňte třeba na Vugara Huseynzadeho, který se z pozice dlouholetého hráče Football Manageru v pouhých dvaadvaceti letech vypracoval až do pozice manažera azerbajdžánského klubu FC Baku. Jeho působení tehdy bylo poměrně úspěšné, dva roky po jeho konci však klub zanikl. To už je ale jiný příběh…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama