Co týden dal: Náš textil, váš sport
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Náš textil, váš sport

Co týden dal: Náš textil, váš sport

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 7. 2018 16:00
Reklama

Sportovní horečka vrcholí. Sotva stihli fanoušci vstřebat zážitky z letošního ruského fotbalového svátku, už se na nás ženou nové sezóny všech sportovních soutěží. Ta tuzemská fotbalová započala tento víkend, jiné už se chystají na startovní dráze. A nejinak je tomu i v případě virtuálních sportů. Dva týdny se o pravidelnou týdenní porci kompaktně zabalených informací staral vážený kolega, teď se ale do víru událostí vrháme v tradiční sestavě. Pojďme na to.

JSOU TU D(IL)EMA

Co týden dal: Náš textil, váš sport
i Zdroj: Hrej.cz

Sportovní hry jsou kouzelné mimo jiné tím, kolik jistot s sebou jejich existence přináší. Jistotou je, že vyjdou každý rok, jisté je i to, že vyjdou zhruba ve stejné době jako před rokem. A ruku do ohně bychom klidně vložili i za to, že se dočkáme v dnešní době nepřílš populárních demoverzí. Alespoň to platí pro trojlístek NHL, FIFA a PES. Hokejový zástupce z trojice se nicméně zatím na žádnou ochutnávku nechystá, místo toho masíruje fanoušky videem demonstrujícím vylepšené srážky a vnímání bolesti hráčů.

Lze předpokládat, že tvůrci virtuálního fotbalu se v rámci svých dem pokusí protlačit na výsluní to nejlepší z připravovaného obsahu. Pro Evolution Soccer 2019 tak 8. srpna opět přichází se svým esem v rukávu, svatostánkem Camp Nou. Vyjma barcelonského klenotu se podíváme i do německé Veltins Areny, kde sehrává své zápasy Schalke. Co se mužstev týká, na výběr bude tucet mančaftů. Nechybí finalista loňského ročníku Champions League Liverpool, dvojice Milánských velkoklubů, Monako nebo národní výběry Argentiny a Francie.

Na protější straně barikády zatím žádné oficiální informace neznáme. Lze ale předpokládat, že se vzhledem k současné sponzorské situaci můžeme těšit na Bílý balet a Starou dámu i s jejich stadiony

HEZKY ČESKY

Co týden dal: Náš textil, váš sport
i Zdroj: Hrej.cz

Zatímco na poli AAA her tuzemská produkce nějaký ten pátek stagnuje (výjimkou budiž rozporuplně přijatý Kingdom Come), na mobilních platformách Čechy zastupuje velmi významné jméno. Brněnští Madfinger Games ukazují, že se i na malé obrazovce dá zahrát velké divadlo a i se svým posledním úspěchem Shadowgun Legends uchvacují technickými možnostmi současných telefonů. A to do té míry, že byla zdařilá FPS zařazena do žebříčku Android Excellence, seznamu skutečné herní smetánky, kam jen tak nějaký narychlo spíchnutý klon Asphaltu nebo PUBG čumák nestrčí. Bravo.

Českého fanouška potěší i další zpráva, tentokrát ze severu. Polské studio CD Projekt RED tak trochu mimochodem potvrdilo, že se připravovaný obří projekt Cyberpunk 2077 přižene do světa společně s možností českých titulků. Je až s podivem, jak úspěšně tato zpráva vyvolala masivní nevoli fanoušků, dodnes postrádajících český dabing ve zmíněném Kingdom Come, ti normální z nás se ale těší na cyberpunkové orgie i s možností mateřštiny pro neznalé cizích jazyků. Opět bravo.

FIASKO

Co týden dal: Náš textil, váš sport
i Zdroj: Hrej.cz

Jak jinak lze nazvat situace kolem zpackaného vydání battle royale střílečky The Culling 2? Nepříliš zdařilý klon PUBG se stal nechvalně proslulým těsně po vydání, kdy jeho servery okupovali neuvěřitelní dva hráči. Jak asi v praxi vypadal tento úsměvný duel nechme stranou, důležité je, že to pro studio Xaviant znamená katastrofu. Lze předpokládat, že finančně z toho celý tým vyjde velmi bolestivě, nejhůře ale dopadla hra samotná. Studio se rozhodlo celou záležitost zamést pořádně hluboko pod koberec a postupně Culling 2 vymazat z historie. Ostatně, jak jinak postupovat v případě hry, kterou hraje méně hráčů než se směje sebezpytujícím tweetům tvůrců?

Profitovat z toho naopak bude první díl problematické série. Xaviant zapracuje na postupně zhmožděné reputaci jedničky a pokusí se ze šlamastyky vybruslit návratem ke kořenům. No, držíme palce.

MÁTE NÁS NA TRIKU

Co týden dal: Náš textil, váš sport
i Zdroj: Hrej.cz

Hodně vody uplynulo od doby, kdy jsme nadšeně odhalili trička ozdobená našimi stylizovanými podobiznami. Postupem času se celý proces tvorby a prodeje ukázal jako o něco složitější a komplikovanější, než bychom si bývali přáli a čekali. Čekání je ale u konce a první objednavatelé už by měli mít své kousky Hrej módy pevně v rukou. Další trička čekají na prodejnách Xzone nebo v e-shopu, dekorativních podpisů se navíc dočkáte, pokud si pro tričko dojdete do správné prodejny.

Snad není nutno dodávat, že koupí našeho “merče” podpoříte naše fungování a zvýšíte své hodnoty respektu a sex-appealu. Po nasazení se tričko samozřejmě stává soulbound.

Tím další letní souhrn uzavřeme. Prázdniny se zanedlouho přehoupnou do své druhé poloviny, redakce ale nezahálí a stále pracuje na dalších projektech, jako diváci se tedy máte na co těšit. Tak zase za týden na viděnou, a ani po dvou týdnech nezapomeňte, Hrejte s námi!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama