Vychází Earthfall, mimo PC i na konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vychází Earthfall, mimo PC i na konzolích

Vychází Earthfall, mimo PC i na konzolích

David Plecháček

David Plecháček

16. 7. 2018 09:20
Reklama

Chybí nám projekty podobné Left 4 Dead. Doba jim nepřeje. Velká herní studia se soustředí na trochu jiný zážitek, než na kooperativní akce pro čtyři nebo více hráčů. Čest výjimkám. Nejčastěji se tak o podobné hry snaží menší studia. Studio Holospark je prototypem takové společnosti. Vytvoří základ, uvede jej do předběžného přístupu na PC, čeká na odezvu a případně přidá i konzolové verze.

Osud jejich poslední hry, titulu Earthfall, je vlastně stejný. Základ z amerického Seattlu představoval frenetickou kooperativní akci, která byla dlouhé měsíce v early accessu na Steamu. Ačkoliv jsme tehdejší novince nevěnovali takovou pozornost, hráči si ji poměrně chválili. Po tři čtvrtě roce vývojáři odhalili i vývoj konzolových verzí, přičemž všechny tři konečně vyšly v plnohodnotné podobě.

„Poslední roky se celý tým snažil, aby Earthfall byl zábavnou kooperativní akcí, která by se svou kvalitou vyrovnala Left 4 Dead, jež vyšlo před deseti lety,“ řekl Russell Williams, výkonný ředitel Holosparku. Tentýž člověk zdraví i nově příchozí hráče na PS4 a Xboxu One a zároveň vyjádřil speciální poděkování hráčům na PC, kteří hře zůstali po dlouhou dobu věrní.

Ačkoliv Steam ukazuje velmi kladná hodnocení, je trochu zarážející, že recenze z nedávné doby jsou spíše smíšené. Earthfall to ještě nebude mít tak lehké, kooperativní sci-fi survival musí neustále nabízet nový obsah, aby hráče nezačal nudit. Základ je slušný, teď jen nepřestávat ve vlastním úsilí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama