Upozornil na cheating. Sám dostal BAN
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Upozornil na cheating. Sám dostal BAN

Upozornil na cheating. Sám dostal BAN

Marek Selinger

Marek Selinger

16. 7. 2018 10:36 14
Reklama

Mít příliš mnoho iniciativy může být někdy kontraproduktivní. Sám o tom ví hráč s výmluvnou přezdívkou „PleaseAddAntiCheat“, který upozornil Nintendo na cheatování v druhém Splatoonu. A byť s tím již dopředu počítal, ban dostal on sám.

Splatoon 2 se s podváděním ve hře pro více hráčů potýká dlouhodobě, na což právě upozornil daný hráč, sám se nazývající „etickým hackerem“. Využil totiž chyby v systému hry, která používá tzv. X Power k párování hráčů na podobné úrovni. Výsledkem bylo, že se části jeho přezdívky (Please, Add, Anti a Cheat) objevily na prvních místech čtyř herních módů ve hře.

Sám se k situaci vyjádřil na subredditu hry, kde celou situaci okomentoval následovně: „Splatoon 2 je hra, kterou mám hrozně moc rád, avšak to nebude nadále platit, pokud se ve hře budou pohybovat podvodníci. Pochopil jsem, že by na situaci měl někdo upozornit samotné Nintendo, takže: Milé Nintendo, moji konzoli můžete kdykoliv zabanovat, mým cílem bylo upozornit na problém, který je ve hře přítomen. A to jsem právě udělal. Takže vás prosím, udělejte co nejvíc pro ochranu samotných hráčů“ ukončil své prohlášení výše uvedený hráč/hacker.

Reakce samotného Nintenda na sebe dlouho nenechala čekat. Dle očekávání byl daný Switch zablokován, a PleaseAddAntiCheat si na něm již online nezahraje. Společnost k situaci žádné prohlášení nevydala, uvidíme, jestli se na tom něco v nadcházejících dnech změní. A co vy říkáte na tuto situaci? Je chování hackera ospravedlnitelné, nebo stojíte na straně Nintenda? Dejte nám vědět v diskuzi!

Pokud Vás situace neodradla od případného nákupu, můžete tak učinit na Xzone.cz. A samozřejmě si můžete přečíst recenze jak na původního hru, tak i na nedávno vydané DLC. V obou případech udělil Vojta maximální možné hodnocení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama