Mijazaki o řízení dvou projektů naráz
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mijazaki o řízení dvou projektů naráz

Mijazaki o řízení dvou projektů naráz

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 7. 2018 09:27
Reklama

Jméno Hidetaky Mijazakiho není třeba hráčům představovat. Duchovní otec série Dark Souls má na svém kontě slušnou řádku her, kromě tuhých akčních RPG se podílel například i na mecha sérii Armored Core. V současné době řídí hned dva projekty, které byly představeny na letošní E3 a které od sebe žánrově dělí značná vzdálenost – akční sekačku Sekiro: Shadows Die Twice a VR adventuru Déraciné. Jak se mu dvě takto odlišné hry kočírují naráz?

Mijazaki říká, že pro něj tato situace v zásadě není tak nová. V minulosti například pracoval zároveň na Armored Core 4 a Demon’s Souls, totéž pak platí pro Bloodborne a Dark Souls III. Novinkou je pro něj ale fakt, že obě hry byly oznámeny naráz a tím pádem se na ně upírají pohledy hráčské veřejnosti.

Podle známého vývojáře je ale práce na dvou projektech zároveň něčím, co naopak vítá. Tvrdí, že pokud se zaměřujete na jediný titul, je velmi snadné se kreativně zaseknout na jeho mentalitě. Pokud pracujete na více hrách naráz, je snazší nacházet inspiraci. A to si dle svých slov užívá.

V rozhovoru pro PlayStation Blog se také otřel o starou známou pověst o tom, proč jsou jeho příběhy do značné míry tak zahalené tajemstvím a kladou na hráče velké nároky při skládání střípků dohromady. Mijazaki znovu vzpomenul na své dětství, kdy, nemaje mnoha peněz, trávil mnoho času v knihovně, kde četl knihy, kterým často rozuměl jen velmi útržkovitě. Jejich příběhy si tedy sám doplňoval vlastní fantazií a totéž očekává od hráčů svých titulů.

Sekiro: Shadows Die Twice vzniká pod hlavičkou vydavatelství Activision a dočkat bychom se jej měli počátkem příštího roku. Adventura Déraciné vyjde exkluzivně pro PlayStation VR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama