Porovnejte prodeje Forzy a Gran Turisma
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Porovnejte prodeje Forzy a Gran Turisma

Porovnejte prodeje Forzy a Gran Turisma

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

15. 7. 2018 11:20 12
Reklama

Závodní giganti ze stáje Sony i Microsoftu se v letech nedávno minulých dali na cestu spin-offů. Zatímco japonská společnost se s Gran Turismem Sport vrhla hlavně do vod e-sportových klání, Američané se úspěšně dali na cestu open-worldové zábavy. Jak ale vypadá porovnání prodejů mezi Sportem a poslední Forzou Horizon?

Gran Turismo Sport byl pro Sony prvním krokem do nových vod, což u některých fanoušků, kteří čekali na plnohodnotný sedmý díl, vyvolalo nepříliš kladnou odezvu. Producent hry Kazunori Jamauči se však i přesto chlubí hodně slušnými prodeji, které za necelý rok překonaly metu pěti milionů kopií. Ačkoliv se jedná o zhruba poloviční číslo oproti poslednímu regulérnímu dílu, přesto se jedná o úspěch. Jamauči navíc potvrdil, že se vývojáři hodlají hře dále věnovat, aby dosáhli „ještě lepšího Gran Turismo zážitku.“

Forza Horizon 3 zatím v těchto dnech slaví překonání mety devíti milionů kusů, které dosáhla za necelé dva roky na Xboxu i počítačích. Přestože se výsledek i vzhledem k více platformám a mnohem delší době od vydání nemusí zdát oproti Gran Turismu nikterak oslňující, vývojáři z Playground Games jsou prodeji nadšeni. „K dnešnímu datu si Forzu Horizon zahrálo již devět milionů lidí. Kdybyste mi okolo vydání hry řekli, že prodáme tolik kusů, asi bych vám nevěřil. Je to úžasné, prodeje dalece předčily naše očekávání.“ To říká Ralph Fulton, kreativní ředitel anglických Playground Games.

A zatímco o novém Gran Turismu zatím nepadlo ani slovo, na platformy od Microsoftu se po minuloročním plnohodnotném dílu Forza Motorsport 7 brzy chystá další Horizon, tentokrát s číslovkou čtyři. Hru si můžete předobjednat na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama