Co týden dal: Zelená je tráva, fotbal to je hra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Zelená je tráva, fotbal to je hra

Co týden dal: Zelená je tráva, fotbal to je hra

Marek Selinger

Marek Selinger

15. 7. 2018 16:00
Reklama

Tak zase bez Tadeáše. Nepochybujeme o tom, že když jsme to zvládli minulý týden, zvládneme to i tento. Navíc přiznáváme, že kdy vychází tento souhrn, tak máme silnou konkurenci v podobě právě probíhajícího finále světového šampionátu ve fotbale mezi Francií a Chorvatskem. My osobně máme po té, co jsme poslední čtyři měsíce žili v Záhřebu, o favoritovi jasno, tudíž doufáme, že nebudeme výsledkem zklamáni. A když už jsme u toho fotbalu, tak tento týdenní souhrn vykopneme tématem ohledně problémů EA s přestupem Cristiana Ronalda do Realu Madrid. Ale aby si na své přišli i nejen fanoušci fotbalu, budeme se samozřejmě věnovat i jiným tématům. Co konkrétně se v herním průmyslu stalo důležitého za poslední týden?

CéErSedmička způsobuje trable EA

Co týden dal: Zelená je tráva, fotbal to je hra
i Zdroj: Hrej.cz

Pokud nejste ze skupiny lidí, která si myslí, že se fotbal hraje na vítězné sety a jednotlivé zápasy se dělí na třetiny, určitě jste zaznamenali pravděpodobně největší přestup tohoto léta. Po Sportingu Lisabon, Manchesteru United a Realu Madrid navlékne Cristiano Ronaldo v nejbližších hodinách dres dalšího klubu, Juventusu Turín. Stará dáma již nyní inkasuje desítky milionů eur na kopiích Ronaldovo dresu, fanoušci šílí nadšením, avšak není všechno zlato, co se třpytí. Své o tom ví i v Electronic Arts. Ti mají uzavřenou marketingovou smlouvu právě s „CR7“, která zajišťuje to, že se hráč objevuje na obalu hry (což je minimální problém, EA prostě použijí podobiznu hráče v černo-bílém dresu), ale co už je závažnější, je to, že Ronaldo měl hrát výraznou roli v režimu Journey. Kdo dohrál minulý ročník Cesty tak ví, že Alex Hunter měl v další sezóně zamířit do Realu Madrid, kde ho čeká setkání právě s Ronaldem. Ten navíc dle spekulací měl hrát důležitou roli v další Alexově kariéře. Co ale teď, když je Ronaldo v Juventusu? To dle nás neví ani sami v EA. Existuje několik variant, například že vývojáři nebudou hráčův přestup nijak reflektovat, nebo že si autoři připraví nějakou příběhovou kličku. Uvidíme, jak se s tím poperou, a byť se možná může zdát, že až takový problém to není, situace je to pro vydavatele poměrně zapeklitá. Na vyřešení tohoto rébusu si musíme počkat do 28. září, kdy hra vychází.

Říkáte si, že už bylo fotbalu pro dnešek dost? Ale kdeže. Trpěli jste taktéž u výkonů německého týmu na šampionátu? Nebojte, nebyli jste sami. A byť se spekulovalo o tom, že atmosféru v týmu mohly ovlivnit politické postoje dvou hráčů s tureckými kořeny  İlkaye Gündoğana a Mesuta Özila – ve skutečnosti je pravda někde úplně jinde. Hráči totiž až do noci hráli videohry. Konkrétně se dle zpráv německého deníku Bild jednalo o FIFU 18 (logicky) a fenomén dnešní doby, Fortnite. Samozřejmě celou situaci zlehčujeme, avšak i tak nám přijde tato historka na jednu stranu úsměvná, na druhou zapadá do celkového obrazu, jaký dojem zanechal německý národní tým na turnaji.

Nathan Drake zpátky na scéně

Co týden dal: Zelená je tráva, fotbal to je hra
i Zdroj: Hrej.cz

Poslední dobrodružství slavného dobrodruha a lovce pokladů Nathana Drakea jsme si mohli užít již před dlouhými dvěma lety, kdy vyšel čtvrtý díl s podtitulem A Thief’s End. Od té doby jsme se dočkali již pouze odbočky Lost Legacy, kde hlavní roli hrál ženský element v podobě Chloe a Nadine, kterým sekundoval Nathanův bratr Sam. Poté si série dala nějaký čas na odpočinek, který tento týden narušily hned dvě zprávy. V té první osvětlovali tvůrci, jak funguje systém ve hře, který vyhodnocuje, kdy je hráč pod přílišnou palbou a měl by tedy zemřít. Nathana totiž všechny kulky jeho protivníků míjí, a až když Nathan zemře, znamená to, že mu došlo pověstné štěstíčko, kdy ho jedna kulka zasáhla a usmrtila. Přiznáváme, že toto vysvětlení nám vykouzlilo úsměv na tváři a bereme ho. A aby toho nebylo málo, prosákly zprávy o možném Uncharted filmu. Tedy respektive, o tom, že by se měl Nathan a jeho parta objevit na plátnech kin, víme už nějakou dobu, ale víte, jak to většinou funguje. Támhle se mění jméno režisér, jinde se přepisuje scénář, obměňují se herci. No prostě je to běh na dlouhou trať. Snad se tedy brzy dočkáme nějakého oficiálního oznámení. Byli bychom mezi prvními, kdo by si rezervoval vstupenku do kina.

Vojta (a Switch) v ráži

Co týden dal: Zelená je tráva, fotbal to je hra
i Zdroj: Hrej.cz

Často slýcháváme, že na Switchi není vlastně co pořádně hrát. S tím však nesouhlasíme, konzole od Nintenda nabízí širokou nabídku her, od vlastních exluzivit v podobě Zeldy či Maria, po AAA hry od jiných vydavatelů (sláva Ubisoftu!), až po spoustu indie titulů. Tuto nabídku navíc tento týden obohatily hned dvě velké hry. A obě recenzoval náš redakční Switch-master, Vojta. A obě se mu (relativně) líbily. Jak Captain Toad: Treasure Tracker, tak i Octopath Traveler jsou bezpochyby tituly, které by měly současné majitele Switche zajímat, ale jestli se jedná o must-have hry, případně pokud by někoho přesvědčily k nákupu této přenosné konzole, to už necháme čistě na vás. Ale znáte to, během letních dovolených může být Switch ideální parťák jak trávit volný čas.

Tak a to by bylo. Další prázdninový týden za námi, znovu se toho událo spoustu zajímavého. My se na tomto místě setkáme znovu příští v neděli, do té doby se mějte fanfárově a hrajte s námi! A fanděte Chorvatsku!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama