Yakuza by mohla časem přistát na Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Yakuza by mohla časem přistát na Xboxu

Yakuza by mohla časem přistát na Xboxu

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

13. 7. 2018 18:00
Reklama

Yakuzu jsme dlouhá léta brali jako exkluzivní sérii PlayStationu, s E3 se však situace lehce změnila  populární japonská série se totiž nově chystá i na počítače. A někdy v budoucnu bychom se jí mohli dočkat také na konzolích od Microsoftu.

To alespoň naznačil producent Yakuzy, Daisuke Saito, při spekulování nad platformami v rozhovoru pro francouzský Gameblog. „Pokud bychom si nalili čistého vína, Yakuza 1 a 2 HD pro Wii U byly opravdové propadáky. Vždy se na vývoj snažíme pohlížet multiplatformní optikou, protože samozřejmě víme, že nám otevírá cestu k dalšímu publiku. Pokud bychom se ale bavili třeba o Switchi, jsem přesvědčen o tom, že není ideální platformou pro naši sérii. Zákazníci Nintenda neočekávají takové hry, jsou zvyklí na jiné žánry. Když se ale podíváme na Xbox One, můžeme o portu přemýšlet, protože víme, že tamější hráče by Yakuza zajímala více. Mohla by to být možnost.“

Mezitím se samozřejmě chystají již zmíněné počítačové porty, Yakuza 0 na PC vychází již 1. srpna, Yakuza Kiwami pravděpodobně později tento rok. Pokud pak hrajete na Playstationu a tato povedená série vás dosud míjela, můžete si jednotlivé tituly koupit na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama