Vrací se legendární série Commandos
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vrací se legendární série Commandos

Vrací se legendární série Commandos

David Plecháček

David Plecháček

12. 7. 2018 13:56 29
Reklama

Nerad píšu v první osobě, ale tentokrát si to neodpustím. Miluju Commandos a jsem nesmírným fanouškem žánru, který Pyro Studios před lety dostali do povědomí široké veřejnosti. Vlastně jsem si oblíbil i pokračovatele v podobě Desperados nebo Robina Hooda a dalších a předloňské Shadow Tactics na mě působilo jako zjevení. Ale věřte tomu nebo ne, samurajská akce nebyla ojedinělou vlaštovkou značící návrat dobrých holubů. Vrátí se totiž i série, se kterou to všechno začalo.

Návrat série Commandos je bezesporu největší zprávou dne. Ve zkratce se dá říct, že legendární značku získala společnost Kalypso, vydavatel, který například loni přivedl zpět sérii Sudden Strike. Nově jí tak patří další legenda přelomu tisíciletí, a to včetně vydavatelských práv na Commandos: Behind Enemy Lines, Beyond the Call of Duty, Commandos 2: Men of Courage, Commandos 3: Destination Berlin, ale také na střílečku Commandos: Strike Force nebo další tituly od Pyro Studios Imperial Glory a Praetorians.

Zástupci Kalypso Media jsou samozřejmě velice šťastní, že získali pod svou střechu tak důležitou značku. Ostatně Simon Hellwig v oficiálním prohlášení explicitně říká, že je to příležitost, jak může Kalypso růst. Zdá se, že svou sérii neopustili ani Španělé. Společnost Pyro Studios totiž stále existuje, byť se po fúzi s firmou Play Wireless přejmenovala na Pyro Mobile. V jejím čele stojí stále Ignacio Pérez Dolset, který je podepsán pod její nejznámější sérií, bohužel ale i pod jejími méně úspěšnými tituly.

I on se ale k obchodu vyjádřil: „Dlouho jsme hledali vhodného partnera, se kterým bychom mohli navázat na naši práci. V Kalypso jsou zkušení lidé, kteří mají zkušenosti s rebooty známých značek, a my jsme tak rádi, že mají právě oni naše IP na starosti.“

Co to ale znamená konkrétně? Na to odpovídá globální ředitel Kalypso Media Hellwig, který říká, že je povinností firmy znovu oživit tyto hry pro fanoušky na celém světě, a to včetně nových her pro všechny platformy, ale také adaptací již existujících her postavených na současných technologiích. „Za tuto možnost jsme vážně rádi a brzy začneme oslovovat potenciální vývojáře těchto projektů,“ řekl na téma nových her a remasterů/remaků.

No, nechceme nikomu příliš radit, ale nabízejí se lidé z Mimimi Production. Jejich již zmíněné Shadow Tactics ukázalo, jak by taková hra měla v moderním pojetí vypadat, a to ne nutně jen na PC, ale klidně i na konzolích, jakkoliv to může vypadat zvláštně. Mimimi je kromě toho stejně jako Kalypso z Německa, takže kdo ví, jestli náhodou ke spolupráci nedojde. Blades of the Shogun nicméně vydávala jiná německá společnost, Daedalic. Možná si tak čas Mimimi bude nárokovat pro sebe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama