We Happy Few nakonec i v Austrálii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka We Happy Few nakonec i v Austrálii

We Happy Few nakonec i v Austrálii

Marek Selinger

Marek Selinger

9. 7. 2018 12:06
Reklama

Od oznámení dystopické adventury We Happy Few uplynuly již více než tři roky, přičemž jejího vydání bychom se měli dočkat již konečně příští měsíc. Hra, v níž hrají roli i drogy, měla po dlouhou dobu zákaz být prodávana u protinožců. To se nyní mění.

Agentura, která má v Austrálii na starost udělování ratingu jednotlivým hrám (v originále se jedná The Australian Classification Board) totiž změnila své původní rozhodnutí o zákazu prodeje We Happy Few ve své zemi. Hře nakonec udělí hodnocení „R 18+“, což umožní, aby si fanoušci mohli titul pořídit i v domácích obchodech. Celý problém začal v květnu letošního roku, kdy daná agentura odmítla hře udělit rating, čímž jí vlastně udělilo pomyslnou stopku.

To se samozřejmě nelíbilo autorům ze studia Compulsion Games, kteří proti tomuto rozhodnutí protestovali. Komisi vadilo samotné použití drog ve hře, které můžou za určitých okolností usnadnit její průchod. K tomu se přidal i vydavatel hry, společnost Gearbox, a jak vidno, společnými silami dokázali oba tyto subjekty přesvědčit australské autority o povolení titulu v zemi. Autoři uvažovali o módech, které by hře povolily být prodávánou i v Austrálii, ale po změně rozhodnutí komise nebudou k tomuto kroku nuceni přistoupit, což kvitovali i na sociálních sítích. „Jsme moc potěšeni tímto rozhodnutím, moc se těšíme na to, že si naši hru vyzkoušejí další hráči. Chceme taktéž poděkovat všem stranám sporu, že byli schopni situaci vyřešit“ uvedlo studio v krátkém prohlášení.

Jak je vidět, i dnes jdou řešit spory diplomaticky, pouze zasednutím ke stolu a následnou diskuzí. Navíc ke spokojenosti všech stran, tzn. hráčů, vývojářů i australských úřadů. We Happy Few vyjde 10. srpna PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama