Chystá se remaster a nový díl Asterixe
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá se remaster a nový díl Asterixe

Chystá se remaster a nový díl Asterixe

David Plecháček

David Plecháček

9. 7. 2018 10:39
Reklama

Nejznámějšími Galy jsou bezesporu Asterix a Obelix. Populární komiks, který nese jméno toho menšího a moudřejšího, se datuje až do roku 1959. Dílo Alberta Uderzoa patří mezi absolutní vrchol komiksové tvorby, má po světě miliony fanoušků, za sebou několik knih a 13 filmů, z toho čtyř hraných, nejznámějších s Christianem Clavierem a Gérardem Depardieurem v hlavních rolích. A také několik her.

Her se slavnou dvojicí, psem Idefixem a druidem Panoramixem bylo hned několik. Vyjmenovávat je všechny nemá smysl, zajímavostí je, že většina z nich byla vydána jen u nás v Evropě (a v Austrálii). Výjimkou je například Asterix & Obelix XXL z roku 2003 (PS2), respektive z roku 2004 (GameCube, Game Boy a PC). To se o rok později dočkalo pokračování, které vyšlo pouze pro PlayStation 2 a PC. Lekce z historie končí, pod vydavatelstvím Microids se zkrátka chystá remaster XXL 2.

Pokud máte povědomí o tehdejší době a měli jste nějakou kapesní konzoli, asi víte, že jeden remake už vznikl. Paradoxně rok po původním vydání. Jmenoval se XXL 2: Mission: Wifix a vyšel tehdy na Nintendu DS a PlayStationu Portable. Je otázkou, jestli nová podoba bude vycházet z původní verze, nebo z té pro DS a PSP, jisté je, že vyjde 29. listopadu na PlayStationu 4, Xboxu One, PC a Nintendu Switch.

Příběh se logicky nemění a bude se točit okolo nového zábavního parku vybudovaného Juliem Cesarem. Čeká nás hned několik popkulturních narážek, zábavní centrum se jmenuje Las Vegum se čtvrtěmi Lucksore (Luxor) nebo Little Venetia (Little Venice), parťákem bude římský špeh Sam Shieffer AKA Sam Fisher, ale proti nám se v řadách Římanů postaví nepřátelé ne nepodobní Mariovi, Sonicovi, Crash Bandicootovi nebo Raymanovi s Pac-Manem či Ryuem od Capcomu. A dočkáme se i bossfightu s Lary Craftovou.

Nehledě na úspěch Microids představili i plány na Asterix & Obelix XXL 3. Nový originální příběh by měl být věrný komiksům a měl by vyjít na stejných platformách jako remake XXL 2. Datum vydání se chystá na konec příštího roku. Tak uvidíme, jak se návrat povede…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama