Co týden dal: Chuť spálených pneumatik
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Chuť spálených pneumatik

Co týden dal: Chuť spálených pneumatik

Marek Selinger

Marek Selinger

8. 7. 2018 16:00 1
Reklama

Nebojte. Byť jste možná překvapeni, že u tohoto týdenního souhrnu novinek nezáří Tadeášovo jméno, do budoucna by měly tyto nedělní články patřit stále oddanému fanouškovi konzole od Microsoftu. On si mezitím pochutná na fish and chips, zažije typický britský déšť a třeba bude na Ostrovech slavit s ostatními i titul fotbalových mistrů světa. A my to alespoň tento týden zvládneme sami, že ano? Tím bychom měly úvodní formality za sebou a vás určitě už zajímá, co se stalo nového za posledních 168 hodin v herním světě. A byť začaly prázdniny a mohlo by se tím pádem zdát, že okurková sezóna je v plném proudu, úplně tomu tak není. Díky bohu. Novinek bylo více než dost a my se nyní již můžeme podívat na ty úplně nejzajímavější.

JEDNIČKA-SPOJKA-DVOJKA

Co týden dal: Chuť spálených pneumatik
i Zdroj: Hrej.cz

Období prázdnin vždy znamená spoustu uzavírek na silnicích. Pokud tedy trávíte za volantem podstatnou část dne, červenec a srpen jsou pro vás utrpením. Naštěstí vždy můžeme zasednout i za volant virtuální, kde nás opravy, nervózní řidiči a nefunkční klimatizace nemusí trápit, a právě v uplynulém týdnu se museli fanoušci závodních her tetelit blahem. No, i když, jak se to vezme. Po betě The Crew 2, která proběhla na začátku června, byla většina hráčů moc mile překvapena, jaký pokrok Ubisoft dokázal udělat od prvního dílu, který před třemi lety zklamal na celé čáře. Celý měsíc jsme se tak těšili, že pokračování se svou kvalitou bude blížit sérii Forza Horizon, která platí za hegemona na poli arkádového ježdění. Ale bohužel jak se ukázalo, nestalo se tomu tak. David podrobil druhé The Crew poctivému testování, a dobral se k výsledku, který hlavně majitelé PS4, kde podobná typ závodní hry citelně chybí, tak nepotěší. Byť jisté zlepšení od prvního dílu lze pozorovat, stále to není ono. Tak snad za další tři roky…

Mílovými kroky se blíží i vydání nových efjedniček. Ty s aktuálním letopočtem vyjdou na konci srpna, a Codemasters konečně uznali, že by si fanoušci zasloužili slyšet o nějakých novinkách týkající se hry. Začali zlehka pouze pár screenshoty, aby navázali informacemi o systému, který by měl pomoci hráčům se více ponořit do karierního módu. Ti by nyní měli být více zapojeni i do mediálního dění okolo své osoby i svého týmu. Že bychom nyní mohli působit na naše fanoušky jako nafoukaná hvězda, případně jako tichošlápek, který hlavně nechce nikoho naštvat? Uvidíme, jak tento princip bude fungovat, až hra vyjde. A zatímco F1 vycházejí každý rok, tento týden jsme se dozvěděli o jiné sérii, která si nyní naopak dává na nějakou dobu pauzu. Řeč je o Forze Motorsport, kde si fanoušci budou muset na případný osmý díl ještě nějakou dobu počkat, jelikož se vývojáři ze studia Turn 10 vyjádřili v tom smyslu, že Forza Motosport 8 ještě ani není ve vývoji, tudíž její vydání tipujeme až na launch nového Xboxu. Otázkou je, jestli to vůbec někomu vadí, když letos na podzim vyjde čtvrtý díl Horizonu, od kterého můžeme znovu čekat parádní poježdění. A když už jsme u těch zpráv s negativním nádechem, musíme zklamat i ty, kteří rádi hrají auto-fotbal v podobě Rocket League. Zatím si budou muset vystačit se stávajícím dílem, jelikož jeho následovník zatím taktéž není plánován. Nu což, v prvním díle si stále můžete užít spousty zábavy.

A aby těch novinek o závodních hrách nebylo za tento týden málo, přihodíme k nim ještě nové informace o Dakaru 2018. Videoherní zpracování závodu, jehož původní trasa vedla mezi Paříži a senegalským Dakarem, avšak nyní se odehrává v několika zemích Jižní Ameriky, tu nebylo setsakramentsky dlouho, proto nás moc těší, že již v září se dočkáme obnovené premiéry tohoto kolosu i v podobě hry. Vývojáři se pochlubili novým trailerem, který nám dává naději, že by to vlastně mohlo dopadnout dobře. To si takhle poddávat obrovské písečné duny pouště Atakama, přejíždět vrcholky And či řešit technické problémy uprostřed ničeho, to bychom si nechali líbit. Snad nás tedy autoři ze studia Bigmoon Entertainment v září potěší.

KONZOLÍM SE DAŘÍ NA VÝBORNOU

Co týden dal: Chuť spálených pneumatik
i Zdroj: Hrej.cz

Aktuální konzolová generace je tady s námi už od roku 2013, a proto by se mohlo zdát, že většina hráčů má již alespoň jeden její kousek doma, ať už v podobě PlayStationu 4, Xboxu One či Nintenda Switch. Avšak dle informací z tohoto týdne se stále najde dost lidí, kteří si jednu z konzolí pořídí. Svědčí o tom neutuchající prodeje, kdy se (podle odhadů) čtvrtého PlayStationu prodalo již na 80 milionů kusů, což je výrazně více než jeho přímého konkurenta v podobě Xboxu One. Ono se taky není co divit, lidé můžou slýchávat od svých známých o oceňovaných exkluzivitách typu God of War či Uncharted, navíc cena konzole stále klesá i díky různým slevovým akcím.

Oproti tomu Nintendo přesná čísla prodeje Switche nesdělilo, pouze však prozradilo, že by se do konce fiskálního roku rádo dostalo na cifru 20 milionů prodaných konzolí. Switch se začal prodávat na jaře loňského roku, tudíž prodat potencionálně tolik zařízení, tomu říkáme fajn výsledek. Společnost navíc věří, že po množství oznámení na E3 prodeje jen tak neustanou. Tudíž přejeme konzolistům (a konzolím samotným) ještě spoustu let aktivního života, byť všichni tak nějak tuší, že se blíží čas nové generace, což znamená, že prodeje znovu začnou na bodě nula.

NOVÝ VÍTR V REDAKCI

Co týden dal: Chuť spálených pneumatik
i Zdroj: Hrej.cz

A tento souhrn zakončíme na tak trošku lehčí notu. Tento týden jste se mohli poprvé naživo setkat s naším novým autorem, Zdeňkem Pudivítrem. Ten nám přišel ukázat, jak se hraje remaster (pardon, tedy Re-Mars-tered verze) hry Red Faction Guerrilla, avšak jak se můžete dočíst v jeho recenzi, o žádný tajfun kvality se opravdu nejedná. Navíc se připojil i k sestavě hPodu, pokud vás tedy Zdeňků ladný hlas zaujal, určitě si poslechněte i poslední vydání našeho/vašeho oblíbeného podcastu.

A to by bylo pro první prázdninový týden vše. A jak vidíte, zvládli jsme to mimořádně i bez Tadeáše. My doufáme, že vám jeho absence nevadila, třeba se s jeho souhrnem setkáte již příští týden, uvidíme. Tak či tak, vstupujeme do dalšího videoherního týdne, kdy se snad urodí další zajímavé zprávy, které vám shrneme přesně za týden v tento čas na tomto místě. Do té doby se mějte fanfárově a hrajte s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama