Todd Howard a hry jako služba
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Todd Howard a hry jako služba

Todd Howard a hry jako služba

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 7. 2018 17:07 20
Reklama

Termín hra jako služba se v současnosti stal populární mantrou představitelů herních společností. Naposledy jsme o snaze přehodit výhybku na populární přístup slyšeli od Warner Bros. Ubisoft je již o něco dál, v tomto směru se již nějakou dobu realizuje. Co si o tomto přístupu myslí v Bethesdě?

Dalo by se říct, že se Bethesda na módní vlně již také veze. Jejich The Elder Scrolls Online jako služba hráčům do jisté míry funguje. S chystaným Fallout 76 by se mohlo zdát, že se jim tento přístup zalíbil a budou v něm pokračovat i nadále. Todd Howard však v rozhovoru pro GamesIndustry.biz uvedl, že se rozhodně nehodlají odklonit od tvorby klasických singleplayerových zážitků. Chtějí však vyzkoušet další možnosti. „Každý, kdo někdy tvrdil, že právě tohle je budoucnost hraní a tahle část hraní je mrtvá, se pokaždé mýlil. Chtěli bychom si vyzkoušet všechno. Neměli bychom se bát. Měli bychom to zkusit,” řekl Howard.

Nutno uznat, že portfolio Bethesdy je široké a různorodé. Bodují také na poli mobilních her. Fallout Shelter zaznamena velký úspěch, který se dozajista bude snažit napodobit další mobilní hra – The Elder Scrolls: Blades. V souvislosti s ní se zmínil o monetizaci. Už v případě Fallout Shelter se podle Howarda vyplatil pozvolný přístup. Sešel se hned s několika experty na monetizaci, na jejichž rady nakonec nedal. Shelter se stal úspěšným titulem vcelku přirozenou cestou. A stejně by chtěli přistupovat také k Blades. Velký potenciál vidí Howard na čínském trhu, kde by chtěl s hrami také uspět.

Bethesdě se tedy podle všeho velmi daří, odvaha zkusit si nové žánry a odlišné přístupy se firmě rozhodně vyplácí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama