Prodeje PS4 přesáhly 80 milionů kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje PS4 přesáhly 80 milionů kusů

Prodeje PS4 přesáhly 80 milionů kusů

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

5. 7. 2018 09:30 3
Reklama

Není žádným tajemstvím, že Playstation 4 je celosvětovým úspěchem. Server VGChartz se pustil do počtů a dle jeho odhadů se do rukou uživatelů v těchto dnech dostalo již více než 80 milionů konzolí. To je sám o sobě ohromný výsledek, v kontextu ostatních konzolí se však vyjímá ještě více.

Nejprodávanější konzolí herní historie je Playstation 2, jehož meta přibližně 155 milionů prodaných konzolí je samozřejmě stále v nedohlednu. Čtvrtému Playstationu se však již brzy podaří překonat nejen prodeje Playstationu 3, ale i Xboxu 360 – obě tyto konzole totiž dosud prodaly přibližně 84 milionů kusů. Největší rival, Xbox One, má na kontu přibližně 30 milionů prodaných kusů, Nintendo Switch momentálně atakuje dvacetimilionovou hranici.

Nejúspěšnější oblastí by pro PS4 měla být překvapivě Evropa, kde je evidováno přes 32 milionů konzolí, následuje asi 25 milionů konzolí v USA a necelých 7 milionů v Japonsku. Největší evropský úspěch konzole zažívá ve Velké Británii, Německu a Francii, kde se prodeje v každé ze zemí pohybují okolo pěti milionů konzolí.

Do poloviny května se také v obchodech mělo pro PS4 prodat skoro 540 milionů her. Žebříčku nejúspěšnějších titulů pak kraluje GTA V, Call of Duty: Black Ops 3 a Call of Duty: WWII. Neméně úspěšné jsou i Uncharted 4, Fallout 4, Battlefront nebo série FIFA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama