Google chystá novou herní platformu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Google chystá novou herní platformu

Google chystá novou herní platformu

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

29. 6. 2018 13:15 5
Reklama

Je jen několik málo odvětví, do kterých nám zatím Google nemluví. Vypadá to ale, že si brzy odškrtne další položku z dnes již poměrně krátkého seznamu. Vše totiž nasvědčuje tomu, že tento americký gigant bude spouštět herní platformu, která by měla zatopit i tak zavedeným značkám, jako je Xbox nebo Playstation.

Google by měl přispěchat hned s trojicí důležitých kroků ve svém herním plánu, který zahrnuje streamovací platformu, vlastní hardware a také pokus o sdružení vývojářů pod svoji střechu. Toto jsou minimálně informace, které již Kotaku potvrdilo několik lidí, kteří mají s Googlem něco společného. Další informace se již zakládají hlavně na spekulacích – Google podle všeho mělo zájem o Twitch, než byl v roce 2014 odkoupen Amazonem, souběžně s tím se prý pokoušel uvést i konzoli postavenou na systému Android, která se měla podobat Amazon Fire TV.

Dle různých zdrojů se Google angažoval také na GDC a E3, kde měl mít schůzky se spoustou velkých herních studií, které se jednak pokoušel přesvědčit o jejich vstupu na streamovací platformu Yeti, kterou dle všeho chystá, ale také je měl lákat k přestupu pod svá křídla. Co se Yeti týče, služba by měla fungovat podobně jako GeForce Now od Nvidie, přičemž se mluví o integraci do YouTube, případně prohlížeče Chrome.

Google navíc za poslední roky nabral spoustu zkušených lidí z herního odvětví – za všechny jmenujme třeba Phila Harrisona, který ve vrcholovém managementu pracoval na Playstationu i Xboxu. A rozhodně není jediným - vypadá to tedy, že to Google se vstupem do herního rybníku myslí opravdu vážně. Myslíte, že má tento americký gigant mezi ostatními velkými rybami šanci uspět?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama