Krabicovky by mohly zaniknout v roce 2022
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Krabicovky by mohly zaniknout v roce 2022

Krabicovky by mohly zaniknout v roce 2022

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

26. 6. 2018 15:35 36
Reklama

O zániku distribuce her na fyzických nosičích se začalo mluvit de facto ve chvíli, kdy se poprvé podařilo více prosadit distribuci digitální. Ostatně již před rokem 2013, kdy došlo k uvedení stávající generace konzolí, se ve velkém spekulovalo o tom, že Playstation 4 a Xbox One budou úplně postrádat fyzickou mechaniku. O pět let později však fyzická distribuce stále neumírá takovým tempem, jaké jí bylo prorokováno. Dle amerických analytiků Piper Jaffray by se však situace mohla relativně brzy změnit.

„Věříme, že již brzy budou všechny hry distribuovány výhradně digitálně. Přesný čas je těžké odhadnout, ale myslíme, že rok 2022 je realistickým očekáváním. Zároveň předpokládáme, že největší vydavatelé budou v nejbližších 3-5 letech testovat a vyvíjet streamovací platformy. Cloudové hraní bez potřeby dedikovaného hardwaru by velkou měrou zvětšilo publikum pro konzolové AAA hry. Dnešní situace je taková, že vydavatelé jsou omezeni několika platformami, které dohromady dávají základnu asi 150-250 milionů potenciálních zákazníků, přičemž přílivu nových hráčů brání právě nutnost pořízení hardwaru. S probíhající výstavbou datacenter a zvyšováním rychlosti internetu bychom se mohli rozšíření komerčního řešení cloudového hraní dočkat již za dva nebo tři roky.“

S tím, že v cloudu vězí budoucnost hraní, budeme pravděpodobně souhlasit všichni. Jak se ale díváte na konkrétní odhady, přijdou vám reálné? Dovedete si představit, že za tři roky zahodíte konzoli a budete se v interaktivní zábavě spoléhat čistě na internet? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama