EA: „Nová hra od Farese bude větší“
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA: „Nová hra od Farese bude větší“

EA: „Nová hra od Farese bude větší“

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

26. 6. 2018 12:50
Reklama

Josef Fares má za sebou zatím dvě hry – a obě velmi úspěšné. Ať už se budeme bavit o Brothers: A Tale of Two Sons, nebo o novějším A Way Out, prodeje v obou případech předčily očekávání. A toho si očividně všimli v Electronic Arts, kteří s Faresovým studiem Hazelight spolupracují v rámci programu EA Originals.

Hlavní technický ředitel EA, Patrick Söderlund, si je vědom úspěchů tohoto poměrně mladého studia. „Pojďme si to říci na rovinu – některé z her, které bereme pod svá křídla, jsme si nevybrali zrovna kvůli tomu, že by dokázaly zaujmout masové trhy. A myslím si, že právě to je krása programu EA Originals. Chceme tyhle hry dostat do rukou hráčů hlavně kvůli tomu, že mají často hlubší smysl, který hlavní proud nemusí ocenit.“

„Osobně si myslím, že A Way Out je mainstreamovou hrou, to ale není důvod, proč jsme si ji vybrali. Vybrali jsme ji kvůli unikátnímu nápadu na hru zahrnující jen kooperační multiplayer, máme rádi příběh hry, Johna Farese a jeho nápady. Hráči hru milují, a to jen opět dokazuje, že náš program může fungovat a přinášet ovoce. Myslím, že další hra, kterou bude Hazelight vytvářet, bude mnohem větší a dražší hrou než ty předchozí.“

O novém titulu však nevíme nic víc než to, že se na něm v současnosti pracuje. Sám Fares se také dnes vyjádřil v tom smyslu, že by rád udělal krásný interaktivní příběh o lásce. Milování podle něj může fungovat jako herní mechanika, jen se musí správně zpracovat. Co se tedy nového projektu týče, má pro nás Hazelight určitě schovaných hned několik překvapení.

Poslední počin švédského studia, A Way Out, vyšel teprve před třemi měsíci - pokud vám unikl, můžete si jej pořídit na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama