Co týden dal: Odpočinek po E3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Odpočinek po E3

Co týden dal: Odpočinek po E3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 6. 2018 16:00 1
Reklama

Prezentační část E3 je dávno za námi. Divoký mumraj ustal, herní weby i herní veřejnost se soustředí přímo na dojmy z nabízených titulů a studnice čerstvých informací a odhalení na nějakou dobu vyschla. Uplynulých sedm dní nám tak dalo možnost vstřebat celou tu záplavu novinek a oznámení, někteří vyjeli na dovolenou. I přes to přinášíme tradiční Co týden dal, něco zajímavého lze ostatně vypíchnout vždycky.

RUDÍ A MRTVÍ I NA PC

Co týden dal: Odpočinek po E3
i Zdroj: Hrej.cz

Vztah mezi společností Rockstar, konzolisty a PC hráči byl vždycky komplikovaný. U série Grand Theft Auto se různě dlouhé zpoždění PC verze stalo jakousi tradicí, ani to ale nebrání oboum táborům ve vypjatých diskuzích a hádkách. Vydávání velkých městských akcí na různých platformách prostě stále vyvolává emoce. Trochu jiná situace ale panovala v případě úspěšného titulu Red Dead Redemption. Herní westernový kult totiž i přes nekonečné spekulace a úniky nikdy na počítače nedoputoval.

Až s druhým dílem, zdá se, nabere značka opačný směr. Profil jednoho z bývalých programátorů studia na profesní sociální sítí LinkedIn totiž naznačil, že se “dvojka” nechystá pouze na pár dominantních konzolí. Veterán, který spolupracoval na L.A. Noire nebo GTA V do kolonky za Red Dead Remption 2 doplnil i PC. A radost byla na světě. Vyplnila by se tím i slova vydavatelského domu Take-Two o důležitosti této, dříve spíše přehlížené platformy. Souvislosti také lze najít díky velkému důrazu na online složku a vysokým prodejům pátého GTA.

Samozřejmě otázkou zůstává, zda se na podobné vlně po letech nesveze i první díl. Stále existuje spousta ortodoxních hráčů, kteří se svých klávesnicí a myší nechtějí vzdát, ale do temného světa divokého západu by s grácií pronikli i osm let od původního vydání.

NHL SE NEMĚNÍ

Co týden dal: Odpočinek po E3
i Zdroj: Hrej.cz

Fallout nás učí, že válka se nemění. EA Sports nás zase učí, že NHL se nemění. Jak jinak si lze vysvětlit, že už od přechodového ročníku 15 letitá značka nedostala pořádnou technologickou injekci? Dříve parádní engine Ignite už je ve stínu dnes protěžovaného Frostbite spíše chudým příbuzným a i zbytek hokejové nabídky působí ve srovnání se svými bratry na trávnicích a palubovkách spíše smutně. Jako již tradičně se nesla velká očekávání směrem k udílení cen NHL Awards, každoročnímu slavnostnímu zakončení sezóny NHL. To s sebou mimo udílení individuálních i týmových ocenění přináší i odhalení nového hokeje z dílny EA Sports. A přání zůstávají stále stejná, PC verze, nový engine, lepší kariéra a širší nabídka online módů. Realita?

Svým nespokojeným fanouškům EA moc radosti neudělá. NHL 19 nepřinese ani Frostbite, ani nevyjde na PC. Prezentuje se především vylepšenými úpravami výstroje hráčů, dvojicí nových kompetetivních režimů a především sportováním na zamrzlém rybníce. Zajímavostí je i P.K. Subban, defenzivní hvězda Nashville Predators a zároveň první černošský hokejista na obalu série. Dražší edice hry naopak zdobí hokejová legenda Wayne Gretzky, který se spolu s dalšími dvěma stovkami hokejových bohů připojí k moderní nabídce hráčů.

PUBG DOCHÁZÍ DECH

Co týden dal: Odpočinek po E3
i Zdroj: Hrej.cz

Není to tak dávno, kdy jsme každý týden informovali o dalším neskutečném úspěchu fenoménu PlayerUnknown’s Battlegrounds. Jenže ani tento goliáš nemůže uhánět stejnou rychlostí vpřed věčně. Alespoň v rámci svého úspěchu ne. Počty současně hrajících hráčů klesají, oproti dřívějšku dokonce na polovinu. To ale znamená, že se bojům na život a na smrt neoddávájí neuvěřitelné tři miliony hráčů, ale pouze stejně neuvěřitelný milion a půl. To jsou pro konkurenci pořád čísla z říše snů. Na Steamu stále obtížně hledá soupeře, druhá nejhranější Dota 2 se pohybuje na polovičních číslech.

PUBG ztratilo korunu battle royale, tu si pevně uzmulo stále úspěšnější a hranější Fortnite. I tak se ale zdá, že tenhle vlak jen tak nezastaví. Nasvědčuje tomu i plánovaný přísun nového obsahu či intenzivnější podpora nepříliš vyladěné verze pro Xbox One.

SEX VS. HRY

Co týden dal: Odpočinek po E3
i Zdroj: Hrej.cz

A u zmíněného nejhranějšího giganta ještě na chvíli zůstaneme. Jeho popularitu totiž nepříjemně pocítil lehce neobvyklý hráč na trhu, server YouPorn. Dle dat Google Analytics v průběhu turnaje Pro-Am klesla sledovanost webu s lechtivými videi o téměř 14 %. Zdá se tak, že hráči skutečně hledají na velkých turnajích uspokojení raději, než na webech k tomu určených.

Nelze se tedy divit studiu Team Ninja, stojícímu za oblíbenou sérií bojovek Dead or Alive. Ty nejsou známy ani tak pro své propracované soubojové systémy nebo parádní grafiku, ale především díky velmi obdařeným bojovnicím, na které autoři sami kladou důraz. Důkazem budiž existence několika podivných spin-offů, které se pohybují někde na pomezí sportovních oddechovek a softporna. Šestý díl bojové série ale dle slov tvůrců znamená další odklon od “prsatého” ladění série a naopak cestu k realismu a vážnosti. No, uvidíme jak to dopadne.

A v doprovodu lehce lechtivých témat se s uplynulým týdnem loučíme. Doufejme že ten příští přinese opět poctivou dávku novinek a informací a redakce se vrátí do normálního stavu až se Pavel vrátí z dovolené. Do té doby s námi mějte strpení a především, Hrejte s námi!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama