VR pro Xbox Microsoft neplánuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka VR pro Xbox Microsoft neplánuje

VR pro Xbox Microsoft neplánuje

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 6. 2018 06:31 5
Reklama

Phil Spencer kdysi prohlásil, že Xbox One X je připraven na podporu zařízení pro virtuální realitu. Dosud však k realizaci takového projektu nedošlo a pravděpodobně ani nikdy nedojde. Virtuální realita na konzolích tedy zřejmě zůstane doménou PlayStationu.

Vedoucí marketingu ve společnosti Microsoft Mike Nichols se v rozhovoru pro GamesIndustry.biz vyjádřil, že aktuálně nemají žádné plány s virtuální realitou pro konzole Xbox.„Věříme, že počítače jsou pravděpodobně nejlepší platformou pro imerzivní VR a MR,” řekl Nichols. Otevřená platforma podle něj nabízí možnost rychlejšího a intenzivnějšího rozvoje.

V rozhovoru se také zmínil o augmentované realitě pro mobilní telefony, což označuje jako dobrý nápad a očekává další růst tohoto segmentu. Xbox dle Nicholse naopak cílí primárně na zážitky spojené s hraním na televizi. Zaměřovat se na ně chtějí také v budoucnu.

Nichols se také vyjádřil k nákupu čtyř nových studií, konkrétně Playground Games, Undead Labs, Ninja Theory a Compulsion Games. Akvizicí se pochlubili na své konferenci v rámci E3. Microsoft slovy Nicholse hledal způsoby, jak zvýšit počet svých studií, výše zmíněná již dlouho znali, spolupracovali s nimi na projektech. „Tým se rozhodl, že právě tato studia nám pomohou odvyprávět nové příběhy v novém světě, odlišným a lepším způsobem,” prohlásil Nichols. Odlišný přístup těchto studií přiměl Microsoft k investici.

Microsoft si koupí nových studií získal zajímavou pozici. Uvidíme, zda z velké investice dokáže něco vytěžit. Doufejme, že studia nečeká černý scénář v podobě jejich rozpuštění, což Microsoft v minulosti předvedl například se studiem Lionhead.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama