PUBG od ledna ztratilo více než polovinu hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PUBG od ledna ztratilo více než polovinu hráčů

PUBG od ledna ztratilo více než polovinu hráčů

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

22. 6. 2018 14:45 16
Reklama

Kde jsou ty časy, kdy si populární online hry jako World of Warcraft držely stabilně vysoký počet hráčů po několik let? Možná i tato věta se honí hlavou vývojářům Playerunknown’s Battlegrounds, jejichž kometa začíná pomalu ale jistě padat – a to i přes výborné prodeje, které tento týden překonaly 50 milionů kopií.

Nic však není věčné. Noví hráči se sice stále hrnou, ale těm starším se v poslední době do hry tolik nechce. Ještě v lednu mělo PUBG v jednu chvíli více než 3,2 milionu online hráčů, toto číslo však během pár měsíců kleslo až na současných přibližně 1,5 milionu současně připojených.

Otázkou však je, co vlastně takový „úpadek“ pro PUBG znamená. I 1,5 milionu hráčů jsou totiž čísla, za které by jiní vývojáři zabíjeli – vždyť druhá nejhranější hra na Steamu, Dota 2, se může pochlubit pouze polovičním počtem, a třeba desátý Killing Floor 2 má čísla dokonce pětadvacetkrát menší.

Ačkoliv se tedy PUBG momentálně musí sklonit před novým králem žánru Battle Royale, Fortnitem, stále se jedná o extrémně úspěšný projekt, jehož obliba zřejmě opět naroste s dnešním vydáním nové mapy Sanhok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama