Overclocking v PC Building Simulator
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Overclocking v PC Building Simulator

Overclocking v PC Building Simulator

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 6. 2018 15:17
Reklama

Komponenty do počítače jsme vybrali, na základní desku jsme usadili vše důležité - grafickou kartu, procesor, paměť RAM, nějaké ty disky, tenhle kabel sem, tenhle tam a do zásuvky s tím. Operační systém se také podařilo nainstalovat, výkon zkontrolován v příslušné aplikaci. Vše běží jak má. Co dál? Nebojte se. PC Building Simulator nebude nudit ani po úspěšném sestavení počítače.

S novým updatem přichází možnost přetaktování. Vypiplaná sestava může díky overclockingu podat daleko lepší výkon, než v továrním nastavení. Zároveň může také rychle shořet, ale to už zkrátka k tomuto zvláštnímu sportu tak nějak patří. Kromě kmitočtu na jednotlivých komponentech lze nastavit také voltáž. Je však potřeba pohlídat si stabilitu systému a zároveň zkrotit narůstající teplotu. Koupili jste si elegantní větráky s LED podsvícením? Ty jsou k ničemu, vyhodit. Bez vodního chlazení to nepůjde. Stabilitu systému si pak můžete ověřit v nové speciální aplikaci.

PC Building Simulator je sice stále v předběžném přístupu, ale už nyní nabízí komplexní nástroje, s nimiž si lze docela dobře vyhrát. Nadšence do hardwaru si získal mimo jiné také tím, že nabídl komponenty skutečných výrobců, například MSI, Corsair, Cooler Master, Gigabyte a celé řady dalších. Rozhodně jde o šikovnou pomůcku, s níž si lze stavbu vlastního počítače alespoň do jisté míry natrénovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama