Crackdown 3 přichází o původního tvůrce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Crackdown 3 přichází o původního tvůrce

Crackdown 3 přichází o původního tvůrce

Martin Nahodil

Martin Nahodil

21. 6. 2018 13:52 2
Reklama

Od oznámení třetího pokračování městské šílenosti Crackdown se toho změnilo docela dost. Přeci jenom už to jsou 4 roky, co jsme se o něm poprvé dozvěděli. Stále jsme se hry samotné nedočkali, ale Microsoft nás stále ubezpečuje, že vývoj probíhá dobře. Poslední zpráva ale opět přinesla jen informace o odkladu vydání a dnes jsme se dozvěděli, že na hře už se nepodílí tvůrce původní hry Dave Jones ani zbytek studia Reagent Games.

Jak studio Reagent Games, tak společnost Cloudgine pomáhal Jones založit. Cloudgine vyvíjel právě tu technologii, která měla zajistit tu masivní destrukci celého města díky využívání cloudových technologií. Věci se od počátku vývoje dost změnily. Společnost Cloudgine od letošního ledna patří pod Epic Games a Jones už není součástí Reagent Games. Přešel právě pod křídla Epic Games, kterým se momentálně daří nadmíru dobře díky Fortnite. V této firmě bude na pozici poradce pro e-sport a cloud.

V současnosti je tedy hlavním vývojářem Crackdownu 3 studio Sumo Digital, které mimo to pracuje i na Dead Islandu 2. Dozvěděli jsme se to od Matta Bootyho z Microsoft Studios během E3. Booty dále potvrdil, že v multiplayeru ta slibovaná masivní destrukce skutečně bude. Jen už nemohl říct, jestli je stále využívaná technologie od Cloudgine. Nejspíš to tak ale není, protože jinak by se z odpovědi tak nevykrucoval.

Když nám Microsoft tvrdil, že vývoj Crackdownu 3 probíhá v pořádku, představovali jsme si to trochu jinak. Snad už to ale Sumo Digital dotáhnou do zdárného konce a na začátku příštího roku hra konečně vyjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama