NHL 19 stále bez Frostbitu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NHL 19 stále bez Frostbitu

NHL 19 stále bez Frostbitu

Marek Selinger

Marek Selinger

21. 6. 2018 08:42 17
Reklama

Opravdová NHL zažila možná tu vůbec nejpřekvapivější sezónu ve své historii. Málokdo asi čekal, že zcela novému týmu Rytířů z Vegas budou chybět pouhé tři vítězství k tomu, aby dosáhl na slavný Stanley Cup. Stačilo málo a tým jinde nepotřebných a odložených hráčů mohl dopsat šťastný konec své pohádky. Avšak se tomu tak nestalo, slavný pohár zvedl nad hlavou tým z hlavního města USA v čele s ruským kanonýrem Alexandrem Ovečkinem. Jako již tradičně byl právě skončený ročník slavnostně uzavřen na předávání cen NHL Awards, kde bylo představen i nový ročník videoherní podoby nejslavnější hokejové ligy světa.

A bohužel, vypadá to, že vše zůstává při starém. Hra totiž stále běží na enginu Ignite, který hru pohání již od ročníku 15. Tolik EA zmiňovaného Frostbite enginu jsme se tak nedočkali ani letos. Z toho důvodu se nedá očekávat žádný výrazný skok v hratelnosti, spíše pouze drobná vylepšení. Mezi ně patří customizace hráčů (EA si ani po Battlefieldu V nedá pokoj…), kdy si hráč bude moci vybrat až z devíti stovek odlišných kusů oblečení a výstroje. Hra taktéž obsáhne 200 různých legendárních hráčů, mezi nimiž nebude chybět ani ten nejlepší z nejlepších, „The Great One“, Wayne Gretzky. Ten bude dokonce na obalu edic Legend a Ultimate, tu klasickou bude zdobit postava P.K. Subbana, toho času obránce týmu z města country, Nashville Predators.

Studio EA Vancouver, které hru vyvíjí, by rádo uvítalo co největší počet hráčů v online režimech. Kvůli tomu vývojáři přicházejí s úplně novým online hubem, který nese název World of CHEL. V rámci něho se budeme moci utkávat s ostatními hráči v klasickém kartičkovém režimu EASHL, loňské novince NHL Trees, ale ve dvou zbrusu nových režimech. Tím prvním je NHL Pro-Am, který by měl sloužit jako jakýsi trénink pro nováčky. Naopak NHL Ones přinese možnost hrát 1v1v1. Hráč si vybere jednu z 12 útočných či obranných tříd, k tomu přidá dvě vlastnosti a jednu specializaci svého nového Jágra/Pastrňáka/Paláta/Hertla. Dle naší úspěšnosti v těchto modech budeme stoupat na žebříčcích, a také získávat mince, které pak budeme moci utratit za již výše zmíněnou customizaci.

Krom toho se dočkáme i nových animací, vylepšeno by mělo být i bruslení. To však slyšíme každý rok při představení nového ročníku. Pokud je vaší oblíbenou zimní aktivitou hraní hokeje na zamrzlém rybníku, nyní si to samé budete moci vyzkoušet ve hře. Bohužel vše zmíněné nemůže zastřít fakt, že série potřebuje injekci v podobě Frostbite enginu jako sůl. Dle prvních informací se totiž zdá, že půjde jen o drobné vylepšení loňského ročníku, stejně tak jako to bylo před rokem, před dvěma… ono se těžko EA divit, hokej se hraje jen v pár zemích na světě, proto prodeje nebudou asi nijak závratné. Ale myslíme si, že fanoušci už by si po rocích stagnace zasloužili, aby nový ročník přinesl opravdovou revoluci.

NHL 19 vyjde 14. září na PS4 a Xbox One, vy si ho můžete předobjednat na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama