Opečujte a zabijte zvířátka ve Frontier VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Opečujte a zabijte zvířátka ve Frontier VR

Opečujte a zabijte zvířátka ve Frontier VR

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

19. 6. 2018 21:00
Reklama

Kontroverzní reakce vyvolalo vydání hry Frontier VR, která kombinuje dvě dnes již vcelku běžné VR činnosti. Zatímco na jednu stranu se procházíme nádhernou krajinou a užíváme si pohledu na roztomilá zvířátka okolo, o sekundu později vytáhneme zbraň a tyhle nádherné tvory chladnokrevně zabijeme.

Alespoň tak hru prezentuje právě vydaný trailer, takže není divu, že zhruba polovina hodnocení videa je negativních a v komentářích se objevily i trefné poznámky, že jde o “simulátor sériového zabíjení" nebo že "tohle NBC uvede jako příklad, proč je VR špatné pro děti".

Vývojáři zřejmě chtěli vyhovět těm, kteří ve VR rádi relaxují a užívají si nádherné krajiny i živočichů okolo, stejně jako dravějším hráčům, kteří tvory chtějí spíše lovit.

Ve hře narazíme na králíky, grizzly, bizony, jeleny i mnoha opeřenců. S každým zvířetem přitom můžeme přijít do interakce. Stejně tak ale obdržíme i několik druhů zbraní, které jsou inspirovány divokým západem, ať už jde o revolvery, brokovnice či odstřelovačky. Po popisu zvířat a zbraní vývojáři píšou "Well you can shoot cute little bunnies with all of them!" (S nimi všemi (myšleno zbraněmi) můžete zastřelit všechny ty malé roztomilé zajíčky!", což zní poněkud morbidně.

Titul pochází od nezávislého studia Gaugepunk Games a za 5 dolarů je dostupný pouze pro HTC Vive.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama