Co týden dal: Po-E3 videospeciál
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Po-E3 videospeciál

Co týden dal: Po-E3 videospeciál

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 6. 2018 16:00 3
Reklama

Zhruba v půlce června se vždy herní svět zastaví a přesune svou pozornost do zámoří. V Los Angeles totiž probíhá herní svátek, výstava Electronic Entertainment Expo, nám známější především pod zkratkou E3. I letos jsme rozhodně E3 nepřešli mlčením, naopak jsme navázali na každoroční tradici bohatého informačního servisu s živě komentovanými a simultánně překládanými konferencemi. Jediné, co letos chybělo byl živý zástupce přímo v místě činu. Takovou absenci jsme se ale snažili vynahradit o to poctivější prací z domovské Prahy, respektive přímo domova. V cestě nám stála technika, rozmary počasí, únava i časové vytížení. Pojďme se prostřednictvím obrazu za všemi velkými konferencemi letošní E3 ohlédnout.

ELECTRONIC ARTS

Legendární EA nemá mezi fanoušky pověst společnosti s nejsilnějšími show a letošní představení se jejich standardu příliš nevymykalo. Americký gigant silně sázel na připravované RPG Anthem od BioWare, očekávaný Battlefield V, potěšil oznámeným a ihned vydaným Unravel 2 a naopak zklamal mobilním návratem značky Command & Conquer. Na své si přišli fanoušci Star Wars, EA pro ně chystá jak rozšíření druhého Battlefrontu, tak i úplně novou hru od studia Respawn, Jedi: Fallen Order. Dočkali jsme se i potvrzení nových licencí FIFA 19, návratu série Madden na PC nebo odhalení rozšíření služby Origin Access.

MICROSOFT

To Microsoft letos pořádně šlápl na plyn. Zřejmě nejnabitější a obsahově rozhodně nejbohatší show přinesla hned 15 velkých oznámení a dočkali jsme se návratu všech velkých jmen, které formovaly úspěch konzolí Xbox. Show otevíral kratičký pohled na nové Halo s podtitulem Infinite, došlo na odhalení Sekiro: Shadows Die Twice od tvůrců Dark Souls, Forza Horizon 4, The Awesome Adventures of Captain Spirit ze světa Life is Strange, Session, Devil May Cry 5, Jump Force, Dying Light 2, nových Battletoads, Just Cause 4 nebo tří nových titulů značky Gears of War. Nových trailerů se dočkal Fallout 76, Battlefield V, Kingdom Hearts 3, Division 2, Shadow of the Tomb Raider a další. Třešničkou na dortu bylo zakončení v podobě traileru k Cyberpunk 2077.

BETHESDA

Bethesda ukázala, že si toho na záda, i přes relativně menší rozměry týmu, nebojí naložit přímo vrchovatě. Viděli jsme tak akční a divoké záběry z připravovaného RAGE 2, vyplnily se i zkazky o pokračování série DOOM, “půldíle” Wolfenstein, novém obsahu pro Prey a zajímavostí byly i mobilní The Elder Scrolls s podtitulem Blades. Spoustu prostoru si samozřejmě ukouslo plnotučné odhalení Fallout 76, velkou událostí bylo ale i kratičké odhalení zřejmě obřího projektu Starfield. A to nejlepší na konec? Samozřejmě. Zdá se, že všichni fanoušci by nejradši uložili k ledu celý herní průmysl, jen aby konečně vyšly jemně odhalené The Elder Scrolls VI.

SQUARE ENIX

Zkušení japonci se na pódia vrátili po několika letech a rozhodli se hráče příliš nezahltit. Kratičká show i přes to přinesla zajímavá odhalení, vyjma delšího pohledu na Shadow of The Tomb Raider také nové záběry z Just Cause 4 a především dvojici odhalených titulů, Babylon’s Fall a  The Quiet Man. A to je tak zhruba vše, více se toho do necelé půlhodinky nevešlo.

UBISOFT

Francouzský obr sázel na jistotu. Nemohli jsme se nedočkat tradičního otevíráku s letošním ročníkem Just Dance (tentokrát v hlavní roli panda mažoretka), patřičně velkolepý byl příběhový trailer Beyond Good & Evil 2. Jediným skutečným odhalením večera byly nové Trials, šílené plošinové závodění s podtitulem Rising sice vypadá zábavně, i tak ale nesmazalo pachuť z nepříliš překvapivého line-upu Ubisoftu. Podobně jako další trailer k The Division 2 nebo Donkey Kong DLC do Mario + Rabbids. Rozšíření se dočkají i multiplayerové pilíře For Honor a Rainbow Six: Siege, před rokem oznámený Starlink: Battle for Atlas naopak přinese legendy značky Star Fox. Většího představení se dočkala free-to-play námořní akce Skull & Bones, největší událostí show však bylo, jak už to tak bývá, nové Assassin’s Creed.

SONY

Sony tradičně ukazuje, že se pevně drží vrcholu potravního řetězce a svým fanouškům servíruje jednu lahůdku za druhou, letošní show tak otevřelo dechberoucím pohledem na očekávané pokračování The Last of Us. Podobně působivé byly i záběry z chystené samurajské akce Ghost of Tsushima nebo remasteru Resident Evil 2. Naopak další brouky do hlavy nám nasadily záběry z “hraní” Death Stranding. Záhadný projekt Hidea Kodžimy sice nabírá jisté, stále víceméně zamlžené kontury, série pohledů na pochodující osoby v podivných oblecích nám toho ale stále moc neprozradila. Úplnou novinkou je Control od Remedy, finští mistři po letech koketování s Microsoftem přešli ke konkurenci. Nesměl chybět ani nový Spider-Man, který místo naleštěných pasáží opět ukázal čisté hraní. Pomyslnou chuťovkou bylo odhalení druhého dílu povedeného Nioh.

To samozřejmě není vše. E3 přinesla spoustu dalších výživných informací, na to by byl ale jeden stručný článek krátký. Jejich čas přijde. Slovutná divočina ještě nekončí, i nadále tedy zůstaňte s námi a sledujte dění ze světa. Slibujeme, že to bude stát za to. A především, Hrejte s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama