AMD a Sony úzce spolupracují na PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AMD a Sony úzce spolupracují na PS5

AMD a Sony úzce spolupracují na PS5

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

16. 6. 2018 08:39 41
Reklama

Microsoft na své konferenci oznámil, že pracuje na novém Xboxu. To není žádné překvapení. U Sony bude situace velmi podobná, ale na samotné představení konzole ještě stále čekáme. Přesto se v poslední době velice často mluví o novém hardwaru právě ve spojitosti se Sony. Nejnovější informace naznačují ještě užší spolupráci na nové konzoli, než tomu bylo v případě předešlé generace.

PlayStation 4 už je tu s námi skoro pět let. To sice není tolik jako u předešlé konzole, ale nížší cena si vyžádala zkrácení generačního cyklu, a tak se již živě spekuluje o nástupci. Spolupráce s firmou AMD sice není u Sony v případě PlayStationu nijak překvapivá, ale poslední zprávy dokonce hovoří o tom, že AMD vytvořilo pro Sony architekturu Navi přímo na míru. Ta by se měla postarat o grafickou stránku her příští konzole, přičemž AMD dodá i CPU, jako tomu bylo i v případě PS4. Na míru vytvořená architektura je vypovídajícím důkazem o důležitosti zakázky, jakou příští PlayStation pro AMD je.

Aniž bychom se pouštěli do spekulací o domnělém výkonu konzole, můžeme si být jisti zaměřením se na každodenně skloňované 4K a lepší podporu virtuální reality. Vylepšená verze konzole z roku 2016 se zvýšeným grafickým standardům sice přiblížila, ale jednalo se pouze o naznačení směru, který dotáhne zřejmě až příští generace. Pokud se to vůbec podaří se pravděpodobně bude dost odvíjet od počáteční ceny, se kterou Sony na trh vstoupí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama